ZAGREB: Privođenja zbog veza sa organizovanim kriminalom!

ZAGREB: Privođenja zbog veza sa organizovanim kriminalom!

Crna Hronika -
U policiji ističu da je privođenje u vezi sa prikupljanjem informacija u vezi sa određenim krivičnim delima vezanim za iznude i falsifikovanje

ZAGREB - Zagrebačka policija privela je desetak osoba koje povezuje s organizovanim kriminalom, među kojima su i dvojica od ranije poznata sa stranica "crne hronike" - Vlado Rajić i Vinko Žuljević Klica.

Iako zbog tajnosti postupka nije želeo da otkrije šta se Žuljeviću stavlja na teret, advokat Milenko Umičević je naveo da je njegov klijent zajedno s ostalima juče odveden na razgovor u sedište kriminalističke policije u Zgrebu.

"S obzirom da Žuljević nema veze ni sa kakvim nezakonitostima očekujem da će biti pusten, ali neki od osumnjičenih sigurno će biti odvedeni na kriminalističko istraživanje", dodao je Umičević.

Žuljevića, penzionisanog pripadnika Hrvatskog veća odbrane (HVO), u medijima su povezivali s jednim zagrebačkim mafijaškim klanom, a javnosti je postao poznat tokom suđenja za ubistvo Veselina Marinova u kojem je oslobođen optužbi.

Sud je zaključio da je Žuljević u Marinova, dugogodisnjeg telohranitelja ratnog komandanta Kažnjeničke jedinice HVO-a Mladena Naletilića Tute, pucao u samoobrani.

U policiji su, ističe Hina, potvrdili samo da je nekoliko osoba dovedeno na razgovore "zbog eventualnih korisnih informacija koje bi mogli da daju o okolnostima određenih krivičnih dela" među kojima su, kako se nazvanično saznaje, falsifikovanje i iznuda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track