Slobodan Šaranović naručio Bojovićevu smrt?!

Privođenje zbog ubistva brata Luke Bojovića

Slobodan Šaranović naručio Bojovićevu smrt?!

Crna Hronika -
Brat ubijenog Branislava Šaranovića uhapšen u svom stanu u Budvi, a s njim priveden i Ratko Koljenšić iz Nikšića

PODGORICA - Da li je zločin rasvetljen?Biznismen Slobodan Šaranović (75), rodom iz Danilovgrada, uhapšen je kasno preksinoć u Budvi zbog sumnje da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića (40)! Pored Šaranovića, uhapšen je i Ratko Koljenšić (36) iz Nikšića, a njih dvojica se terete da su planirali još najmanje dve likvidacije u Srbiji i Crnoj Gori, potvrdio je juče direktor policije Milorad Veljović.- Šaranović i Koljenšić su, kako se sumnja, zajedno s Milošem Delibašićem, koji je ranije priveden, organizovali ubistvo Nikole Bojovića 29. aprila u centru Beograda. Slobodan se, pretpostavljamo, na taj način osvetio Luki Bojoviću za ubistvo Slobodanovog brata Branislava Šaranovića, koji je u oktobru 2009. izrešetan na Dedinju - kaže izvor Kurira iz istrage.Crnogorska policija je u sredu upala u Šaranovićev stan u budvanskom naselju Dubovica.- Uhapšen je po poternici srpske policije, a u isto vreme priveden je i Koljenšić - kaže naš sagovornik.Šaranović je, prema rečima našeg izvora, navodno uzeo pravdu u svoje ruke.- Pretpostavlja se da je povod za Bojovićevo ubistvo bila krvna osveta. Naime, nakon ubistva Slobodanovog brata Branislava sumnjalo se da je njegovu likvidaciju naručio upravo Luka Bojović, čije ime se dovodilo i u vezu s ubistvima Šaranovićevog kuma Danila Radonjića. Moguće je da je zbog toga Slobodan odlučio da se osveti. Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi s ovim slučajem - kaže izvor Kurira.Slobodan Šaranović postao je poznat kad je posle smrti svog brata javno ponudio novčanu nagradu od šest cifara u evrima svakome ko mu da informacije koje će rasvetliti ubistvo Branislava Šaranovića.

Izrešetani u Beogradu... Nikola Bojović i Branislav Šaranović
Izrešetani u Beogradu... Nikola Bojović i Branislav Šaranović

Ekstradicioni pritvorSudija za istragu Višeg suda odredio je ekstradicioni pritvor Slobodanu Šaranoviću i Ratku Koljenšiću, kojima se na teret stavlja kriminalno udruživanje i teško ubistvo u Beogradu, potvrdili su njihovi branioci Borivoje Đukanović i Nikola Medojević.

Nikolu danima pratiliPrema rečima našeg izvora iz istrage, sumnja se da su Ratko Koljenšić i Miloš Delibašić najmanje deset dana pre ubistva pratili kretanje Nikole Bojovića u Beogradu.- Zasad nije utvrđeno ko je povukao oroz i u centru grada izrešetao Bojovića. Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi s ovim slučajem - kaže naš sagovornik.

Serija ubistava♦ 8. OKTOBAR 2009 - Branislav Šaranović (66), nekadašnji vlasnik kazina „Slavija“, izrešetan je na Dedinju ispred svog stana. ♦ 8. SEPTEMBAR 2011 - Danilo Radonjić (62), kum Slobodana Šaranovića, ubijen je u Beogradu, a spekulisalo da je Radonjićevo ubistvo naručio Luka Bojović kako bi ga sprečio da osveti smrt svog sina Slobodana. S Radonjićem je ubijen i Dženan Ramović (34).♦ 29. APRIL 2013 - Nikola Bojović (39) izrešetan je naočigled mnogobrojnih prolaznika u centru Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja