Ukinuta presuda za pomaganje atentata na Vuka Draškovića
Foto: KURIR

Apelacioni sud Beograd

Ukinuta presuda za pomaganje atentata na Vuka Draškovića

Crna Hronika -
Sud je utvrdio niz povreda krivičnog postupka. Činjenično stanje nepotpuno je utvrđeno, zbog čega se nije mogla ispitati prvostepena presuda i došlo je do pogrešne primene zakona, rečeno je u sudu

BEOGRAD - Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je troje bivših čelnika Državne bezbednosti osuđeno za pomaganje u atentatu na lidera Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuka Draškovića u Budvi, rečeno je danas u tom sudu.

Sudsko veće Apelacionog suda prihvatilo je u maju ove godine žalbe advokata osuđenih, i odlučilo da se ceo predmet vrati na ponovno suđenje.

"Sud je utvrdio niz povreda krivičnog postupka. Činjenično stanje nepotpuno je utvrđeno, zbog čega se nije mogla ispitati prvostepena presuda i došlo je do pogrešne primene zakona", rečeno je u tom sudu.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 18. juna prošle godine bivši načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić bio je osuđen na osam, a nekadašnji načelnici Trećeg i Šestog odeljenja beogradskog centra DB, Stevan Basta i Ratko Romić, na po sedam godina robije. Oni su optuženi da su atentatorima na Draškovića pomagali pre pokušaja ubistva tako što su fotografisali njegov stan u Budvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track