GRADINA: Bosanac švercovao srebreni nakit u ajvaru!
Foto: Carina Srbije

Carinici obavili detaljni pregled

GRADINA: Bosanac švercovao srebreni nakit u ajvaru!

Crna Hronika -
Srebrni i zlatni nakit pažljivo je zapakovan u paketiće oblepljene selotejp trakom i ubačen u tegle ajvara, dok su manje kesice ugurane u unutrašnje šupljine vešalica

GRADINA - Srpski carinici su na graničnom prelazu Gradina u utorak, sprečili pokušaj šverc gotovo 1,5 kilograma srebrnog i zlatnog nakita, skrivenog u teglama ajvara i vešalicama za garderobu.

Nakit je otkriven na ulazu u Srbiju, u automobilu marke Audi A4, bosanskohercegovačkih registracija.

Vozilom je upravljao bosanskohercegovački državljanin u pratnji dve saputnice, takođe državljanke BiH.

Na pitanje carinika šta imaju da prijave putnici su rekli da osim ličnih stvari imaju i malo poklona i hrane poput slatkiša i ajvara. Detaljnim pregledom vozila i putnika otkriveno je da obe putnice u svom prtljagu imaju neprijavljeni nakit.

Naime, detaljnim pregledom prtljaga i ličnim pretresom ustanovljeno je da su obe putnice iskoristile tegle ajvara i šupljine u vešalicama za garderobu kao kamuflažu za šverc nakita.

Srebrni i zlatni nakit ( lančići, narukvice, minđuše, privesci i prstenje) pažljivo je zapakovan u paketiće oblepljene selotejp trakom i ubačen u tegle ajvara, dok su manje kesice ugurane u unutrašnje šupljine vešalica.

Ukupno je otkriveno 1382 grama srebrnog i zlatnog nakita, koji je zadržan, dok su putnice predate u dalju nadležnost policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track