PRESELA MU FASADNA BOJA: Crnogorski carinik uhapšen zbog mita!

PRESELA MU FASADNA BOJA: Crnogorski carinik uhapšen zbog mita!

Crna Hronika -
Carinik je nemačkom državljaninu tražio i uzeo novac da propusti vozilo puno fasadne boje za koju nije postojala carinska deklaracija

PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je danas carinika N.P. (36), koji je osumnjičen da je, na graničnom prelazu Debeli brijeg prema Hrvatskoj, uzeo mito od nemačkog državljanina M.G. da bi ga propustio s vozilom u kojem je bila veća količinu fasadne boje i propratne opreme.

Uprava policije je navela da je N.P. tražio i uzeo novac od njemačkog državljanina da ne bi izvršio službenu radnju carinjenja.“N.P. je M.G, kako se sumnja, kazao da mu je, osim računa - dokaza o poreklu robe, potrebna i carinska deklaracija da bi je mogao uneti u Crnu Goru, ali da će mu on omogućiti da bez sprovođenja daljeg carinskog postupka nastavi putovanje sa robom ukoliko mu da 50 evra, što je M.G. i učinio”, piše u saopštenju.

Policija navodi da je nemački državljanin potom prijavio hercegnovskoj policiji slučaj mita, nakon čega je carinik uhapšen.“Osumnjičeni N.P. je, uz prijavu, predat Tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo primanje mita”, navela je crnogorska policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track