Nedolazak svedoka odložio suđenje Milovanu Bojiću!

Sledeće ročište 24. oktobra

Nedolazak svedoka odložio suđenje Milovanu Bojiću!

Crna Hronika -
Suđenje je odloženo jer se u sudu nije pojavio Goran Perčević kome u više navrata sud nije uspeo da uruči poziv za svedočenje, kao ni predstavnik oštećenog Instituta “Dedinje”, koji je javio da je bolestan

BEOGRAD - Suđenje nekadašnjem ministru zdravlja Milovanu Bojiću zbog optužbi da je oštetio Institut za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” za više od 200.000 nemačkih maraka odloženo je danas za 24. oktobar zbog izostanka svedoka.

Na suđenje nije došao Goran Perčević kome u više navrata sud nije uspeo da uruči poziv za svedočenje, kao ni predstavnik oštećenog Instituta “Dedinje”, koji je javio da je bolestan.

Suđenje za Dedinje ponavlja se po nalogu Apelacionog suda, koji je krajem prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Bojić bio osuđen na 10 meseci zatvora i naložio da se suđenje ponovi, pošto “prvostepeni sud nije dao jasan i precizan odgovor na pitanje kakvo je svojstvo imao Bojović prilikom preduzimanja radnji za koje je oglašen krivim, odnosno da li je imao svojstvo odgovornog ili službenog lica”.

Bojić, koji je svojevremeno bio visoki funkcioner JUL-a, optužen je da je zloupotrebom službenog položaja u produženom trajanju, kao odgovorno lice - direktor Instituta za kardio - vaskularne bolesti “Dedinje” u Beogradu, pribavio korist drugim osobama u periodu od aprila 1995. godine do oktobra 2000.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je u septembru 2012. godine optužnicu protiv Bojića zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio kliniku “Ostrog” za 300.000 evra, u kojoj je rukovodilac medicinskog sektora.

Pored Bojića, za isto krivično delo optuženi su beogradski advokat i predsednik Upravnog odbora u toj klinici Veljko Vukotić (60), kao i direktorka te specijalne bolnice za lečenje krvnih sudova Liljana Sarić (55). Viši sud se, međutim, oglasio nenadležnim i prosledio predmet Prvom osnovnom sudu koji je početak suđenja zakazao za 8. oktobar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track