SARAJEVO: Sud BiH potvrdio presudu za Korićanske stene!

Ratni zločin

SARAJEVO: Sud BiH potvrdio presudu za Korićanske stene!

Crna Hronika -
Radoslav Knežević i Marinko Ljepoja su osuđeni na 23 godine zatvora, dok su Petar Čivčić i Branko Topola oslobođeni

SARAJEVO - Apelaciono odeljenje Suda BiH drugostepenom presudom izreklo je Radoslavu Kneževiću jedinstvenu kaznu od 23 godine i potvrdilo 23 godine zatvora Marinku Ljepoji, za zločin protiv čovečnosti počinjen na Korićanskim stenama u avgustu 1992. godine, i potvrdilo oslobađajuće presude Petru Čivčiću i Branku Topoli.

Prvostepenom presudom Suda BiH Knežević je osuđen na zatvorsku kaznu od 23 godine, dok su ga Okružni sud u Banjaluci 17. novembra 2005. i Vrhovni sud Republike Srpske 18. aprila 2006. godine osudili na 10 godina zatvora, javili su banjalučki mediji.

Tužilaštvo BiH uložilo je žalbu na presudu Kneževiću tražeći strožu kaznu, dok je Kneževićev branilac tražio ukidanje prvostepene presude ili donošenje odluke o njenom preinačenju, tako da se optuženom uzme u obzir kazna izrečena presudama banjalučkog Okružnog suda u Banjaluci i Vrhovnog suda Republike Srpske i da mu se izrekne odgovarajuća jedinstvena kazna.

Žalbu je uložio i Knežević tražeći slobađajuću presudu.Tužilaštvo je tražilo strožu kaznu za Ljepoju, te ukidanje oslobađajuće presude za Čivčića i Topolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track