TEŽAK ZLOČIN U RAČI: Taksista kamenom ubio penzionera!
Foto: Nemanja Pancic

Istraga u toku

TEŽAK ZLOČIN U RAČI: Taksista kamenom ubio penzionera!

Crna Hronika -
Policija je uhapsila S.S. (36) iz Kragujevca zbog sumnje da je ubio B.K. (62) Telo ubijenog pronađeno je 30. avgusta u popodnevnim satima na lokalnom putu u Badnjevcu

RAČA - Kragujevačka kriminalistička policija uhapsila je taksistu S.S.(36) iz Kragujevca zbog sumnje da je kamenom ubio B.K. (62) iz Badnjevca kod Batočine. Kako se saznaje, nakon izvršenog ubistva, napadač je kamen, koji je policija kasnije pronašla, bacio u njivu.

Kako je navedeno u saopštenju, 30. avgusta ove godine u popodnevnim satima na lokalnom putu u selu Badnjevac pronađeno je beživotno telo B.K., a tokom uviđaja uočene su povrede u predelu glave, što je dovelo do sumnje da se radi o ubistvu.

Policija je za S.S. odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden zameniku Višeg javnog tužioca u Kragujevcu.

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Goran Živković izjavio je da je ubijeni B.K. zadobio povredu na temenu glave usled koje je nastupila smrt.

"U trenutku kada je telo pronađeno nije se znalo da li se radi o smrti ili izvršenom krivičnom delu ubistvo pa je bilo potrebno obaviti niz forenzičkih nalaza i konsultacija sa lekarima sudske medicine kako bi se utvrdio uzrok smrti", rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, kada je utvrđeno da se radi o povredi na temenu glave takve prirode da je usled nje nastupila smrt, Zivković je rekao da su postojale osnovi sumnje da je reč o ubistvu, posle čega je policija krenula u operativni rad.

"Zadržano je lice za koje se smatra da je izvršilo krivično delo i najverovatnije tokom sutrašnjeg dana biće privedeno višem tužiocu", reko je Živković i dodao da je ubijeni penzioner, a lice za koje se sumnja da je izvršilo ubistvo je taksista.

Policija je ranije saopstila da je uhapsila S.S. (36) iz Kragujevca zbog sumnje da je ubio B.K. Telo ubijenog pronađeno je 30. avgusta u popodnevnim satima na lokalnom putu u Badnjevcu.

Inače, pojedini mediji su, u nedostatku informacija, prvobitno objavili da je nepoznati mladić ubio taksistu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track