DEMOKRATE U KAMPANJI NA SAVSKOM VENCU Vučković: Smanjićemo nepravedan porez na imovinu
Foto: Promo

DS spremna za izbore 4. marta

DEMOKRATE U KAMPANJI NA SAVSKOM VENCU Vučković: Smanjićemo nepravedan porez na imovinu

Izbori 2018. -

Kandidatkinja za odbornicu Skupštine grada Beograda Nataša Vučković danas je u razgovoru s građanima na Savskom vencu poručila da će lista "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, Nova, ZEP Zeleni" smanjiti porez na imovinu koji je aktulena vlast nepravedno višestruko podigla od 2013. godine.

foto: Promo

"DS polazi od ustavnog načela da poreska politika mora da uvažava poresku snagu obveznika. Mi smo ubeđeni od početka ove vlasti da oni taj princip ne razumeju i ne primenjuju. Zato smo i pokrenuli ustavnu inicijativu na koju, nažalost, Ustavni sud nije na opravdani i očekivani način odgovorio", rekla je Nataša Vučković, a prenela DS.

Ona je dodala da je DS sa građanima u stalnom kontaktu, da je pružala pravnu pomoć u zaštiti onih građana čiji je porez na imovinu u ogromnoj meri prevazilazio njihovu poresku snagu.

VESNA, ŠULE I BALŠA IZAŠLI MEĐ' NAROD Demokrate i Nova stranka obilaze beogradske pijace i poručuju: Metro u Makišu je potpuni promašaj!

"U tom pravcu ćemo naravno nastaviti i dalje našu borbu", rekla je Nataša Vučković i dodala da će poreska politika biti znatno drugačija kada DS bude "odlučujuća snaga u gradu".

Šef odborničke grupe DS u Skupštini opštine Savski venac Dušan Dinčić rekao je da je za demokrate i njihove koalicione partnere nedopustivo da se ljudi primoravaju da prodaju svoju imovinu i da plaćaju isti porez kao i za tajkunske vile.

foto: Promo

"Smatramo da je neophodno da se sredstva prikupljena od poreza na imovinu u sklopu decentralizacije grada Beograda koja je neophodna, upotrebljavaju na onim delovima gde je porez na imovinu i prikupljen", dodao je Dinčić, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Promo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track