MALI OTVORIO KLUB ZA PENZIONERE U BATAJNICI: To je primer brige koju pokazujemo prema najstarijima
Foto: Tanjug/Tanja Valič

odgovorna politika

MALI OTVORIO KLUB ZA PENZIONERE U BATAJNICI: To je primer brige koju pokazujemo prema najstarijima

Izbori 2018. -

U Batajnici je danas otvoren Klub za penzionere u prisustvu gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koji je rekao da je to primer odgovorne socijalne politike i brige za najstarije, sa kojom će grad nastaviti i ubuduće. Klub koji je danas otvoren u Batajnici, prema rečima gradonačelnika, je drugi klub u opštini Zemun, osmi koji je otvoren u poslednje četiri godine i ukupno 28 klub za najstarije sugrađane u Beogradu.

"Do pre samo dve-tri godine Zemun nije imao nijedan klub za penzionere, danas ih ima već dva i to je primer odgovorne socijalne politike i brige koju pokazujemo pre svega prema najstarijim sugrađanima", rekao je Mali, koji je proveo pre podne u razgovoru i druženju sa penzionerima u tom klubu.

Kako je dodao, znanje i energija najstarijih sugrađana su stvorili naš grad, a na nama je da im kažemo hvala za sve što su uradili, i kroz ovakve klubove, u kojima uz veliki broj aktivnosti i radionica, najstariji mogu kvalitetno da provode slobodno vreme.

Mali je najavio da će 28. februara biti organizovan peti Sajam trećeg doba, na kojem će, uz besplatan ulaz, biti predstavljene sve aktivnosti, manifestacije i sve što je urađeno u Beogradu kako bi život penzionera bio bolji i kvalitetniji.

"Drago mi je što smo ispunili obećanje, a gledaćemo da svaki slobodan prostor, šta god imamo u gradu, iskoristimo za ovakve klubove. Nastavićemo sa odgovornom socijalnom politikom i brigom o onima kojima su briga i pomoć najpotrebiniji", rekao je Mali.

On je podsetio da je, u okviru projekta Senior kartice, 40.000 penzionera već dobilo personalizovane kartice, danas će ih na kućnu adresu dobiti još 20.000, što će se nastaviti dok svih 200.000 korisnika senior kartice umesto trenutnih, nepersonalizovnih ne dobiju kartice "na ime i prezime".

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da su nadležni bili u pravu kada su doneli odluku da jedan prostor u Batajnici prilagode potrebama najstarijih građana.

"Ovo je mali znak pažnje za naše najstarije, za sve što su uradili i ostavili nam u amanet", rekao je Matić. Takođe, najavio je da će uskoro u Batajnici početi "kapitalni projekat" izgradnje kanalizacije u dužini od 5,5 kilometara.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto ilustracija: Tanjug/Tanja Valič

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track