UOČI LOKALNIH IZBORA: SPS poziva kosovske Srbe u Beogradu da glasaju za Antića
Foto: Beta

podrška

UOČI LOKALNIH IZBORA: SPS poziva kosovske Srbe u Beogradu da glasaju za Antića

Izbori 2018. -

GRAČANICA - Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije za Kosovo i Metohiju, danas je na sednici u Gračanici uputio poziv socijalistima i građanima proteranim iz pokrajine sa prebivalištem u Beogradu, da na predstojeće martovske izbore podrže kandidata SPS Aleksandra Antić za gradonačelnika.

Pokrajinski odbor SPS za KiM je, takođe, pružio nedvosmislenu podršku državnom rukovostvu Srbije i posebno predsedniku SPS-a, ministru spoljnih poslova i prvom potpredsedniku Vlade Ivici Dačiću, u nastojanjima da u dijalogu sa Prištinom istraju u iznalaženju rešenja koja će dovesti do uvažavanja legitimnih zahteva Srbije za uspostavljanje bezbednosti i uslova za normalan i održiv život i povratak Srba na KiM.

Kako se navodi u saopštenju, na istoj sednici razmotreno je aktuelno stanje u pokrajini, sa posebnim osvrtom na učestale napade i krađu imovine, prevashodno povratnicima u Metohiju, ali i u ostalim delovima gde Srbi žive.

Ocenjeno je da je reč o organizovanim aktivnostima u cilju dodatnog zastrašivanja srpskog stanovništva nakon ubistva Olivera Ivanovića i združenom delovanju radi onemogućavanja rada Suda za zločine počinjenim nad Srbima, piše u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta, ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) "MOŽETE SAMO DA SANJATE DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track