REDAKCIJA KURIRA: Crni biseri
Foto: Shutterstock

BEZ RUKAVICA

REDAKCIJA KURIRA: Crni biseri

Lični stav -

Taman čovek pomisli da su dotakli dno, a pod njima se otvori novi nivo i oni propadnu još dublje!

Pisali smo ovde o falsifikatima Šolakovih medija, koji su se samoproglasili za glasila „opozicije“, iako su glasila samo Dragana Đilasa, zbog čega je vaktile iz Danasa otišao Basara, a ovih dana i Jugoslav Ćosić. (Jelenu Zorić oterale su Šolakove jurišnice, koje manjak talenta nadoknađuju isticanjem „opozicone pravovernosti“).

Pisali smo i o uređivačkoj politici koja se svodi na „Ua, Vučić“ i o sagovornicima i kolumnistima Šolakovih medija koje za istupanje u javnosti ne kvalifikuje ništa pod milim bogom osim spremnosti da uaču Vučiću. Ikodinović, Vojtehovska, pa ona Biljana Stojković, koja je sebe postavila u „Skupštinu slobodne Srbije“... i čitav niz zaludnih persona koje troše struju na Tviteru i čekaju svojih pet minuta vlasti...

Posle smo neko vreme ćutali, digli smo ruke kad smo videli da se stvari ne mogu popraviti, jer što se grbo rodi vreme ne ispravi. Pustili smo da ih prekrije prašina dosade koju oko sebe šire, ali novi nivo njihovog sunovrata, najnovija praksa koju pokušavaju da uvedu u srpsko novinarstvo, zahteva od svih nas da se uspravimo i kažemo: Dosta, brate! Ruska poslovica koja kaže da kad izgubiš stid više nemaš ni razum potvrdila se u punom smislu u slučaju N1, Danasa, Nova.rs, i ostalih medija čiji je vlasnik Dragan Šolak.

Evo dokaza da im je baš to dijagnoza!

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen je u prvostepenom postupku februara ove godine na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće Milana Jovanovića sa portala Žig info u decembru 2018. godine. Taj je bezobzirni napad na novinara izazvao je sveopštu osudu javnosti, koja je tada zanemarila političke podele.

Ali samo tri meseca kasnije isti Dragoljub Simonović je za Nova.rs, N1 i Danas punovažni i pouzdani izvor informacija, pa ga bez ograde citiraju kad tvrdi da je Goran Vesić „asfaltirao put do kuće Veljka Belivuka u Ritopeku“!

Sud je utvrdio da je Simonović lagao kad je tvrdio da nema veze sa pokušajem ubistva novinara Milana Jovanovića i paljenjem njegove kuće, ali mediji sa Šolakovog kazana veruju da isti taj Simonović govori istinu kad napada vlast i daju mu prostor.

Da ih je bar stid od kolege koji je ostao bez krova nad glavom!

Osuđeni bivši predsednik opštine Grocka postao je još jedan biser ovih medija i preti da zaseni Vladimira Vuletića, koji je gotovo dobio status kolumniste na Nova.rs. Onaj Vuletić, potpredsednik Partizana koji je, prema sopstvenom kazivanju, u korumpiranoj upravi ovog kluba jedini ostao neukaljan. Isti onaj Vuletić koji u telefonskom razgovoru kaže Belivuku: „Rekao sam ti, ti si moj brat!“ i „Ti znaš koliko ja tebe volim“, na Nova.rs drži predavanja o sprezi mafije u fudbalu i vlasti!

Obrazac je isti kao i u Simonovićevom slučaju: sve vam grehe opraštamo, dobrodošao je svako ko je protiv Vučića!

Šta je next level?

„Jesam silovao devetogodišnju pastorku, ali da vam kažem istinu o tome kako vlast štimuje biračke spiskove“?

Taj rad, što bi rekao Sloba Georgijev?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track