MILAN ŽIVADINOVIĆ PRED MUNDIJAL: Srbija može u polufinale, nadam se da u Rusiji sa ekipom nisu hohštaplerti, barabe, prišipetlje... (KURIR TV)
Foto: Zorana Jevtić

bez dlake na jeziku

MILAN ŽIVADINOVIĆ PRED MUNDIJAL: Srbija može u polufinale, nadam se da u Rusiji sa ekipom nisu hohštaplerti, barabe, prišipetlje... (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Milan Živadinović bio je selektor pet fudbalskih reprezentacija sveta, a sada je u specijalnoj emisiji Doživi prvenstvo na Kurir TV, pričao o Mundijalu u Rusiji.

"Drago mi je da ovaj narod voli fudbal. Poznati smo po tome da uvek imamo dobru ekipu. Pre tri dana sam došao iz Moskve. Bio sm sa reprezentacijom ARTA koju čine reditelji glumci, muzičari i bili smo treći na svetu. Sada nam treba što manje kritike i mnogo podrške kako za selektora tako za tim Srbije", rekao je Živadinović.

Iskusni trener potom je govorio o utiscima iz Rusije i Moskve.

"Rusi su sjajan narod, Moskva je okupamna i spremna da pokaže koliko vredi i sportski i ljudski. Ovo je velika šansa da naši momci u prijateljskoj zemlji ostvare dobar rezultat. Oprečna su mišljenja oko prve utakmice. Imao neviđeni kompleks, psihološki smo labilni i zato se pred meč sa Kostarikom (snažni, brzi, tehničari...) plašim više nego Brazila. Ne treba da očekujemo lep fudbal, već onaj koji donosi rezultat."

foto: Zorana Jevtić

U svakom razgovoru o Mundijalu i Srbiji neizbežna tema je selektor. Muslin je smenjen Krstajić je na klupi Srbije.

"Imali smo gaf sa mnom 2000 godine kada sam smenjen pred Prvenstvo Evrope u Belgiji i Holandiji, kao i Muslin. To nije lepo i nije sportski... za nas su ključne stvari red i disciplina, bez toga nema uspeha. Sve prelazi u anarhiju. Krstajić ima težak zadatak jer narod mnogo očekuje. Poznavajući ga ja verujem da možemo bar do osmine finale... Da vam kažem, kada smo išli za Holandiju imali smo trojnu komisiju i rezultat je bio loš. Sada svi koji su u Rusiji treba da pomognu ekipi, selektoru i igračima da naprave dobar rezultat. Narod to očekuje, kada nema dinara. Oni su tu da pokažu da Srbija jeste mala, ali ima velike sportiste."

foto: Zorana Jevtić

Još malo o selektoru.

"Selekciju, taktiku i plan igre pravi selektor. I kada tim ima i kada nema loptu. Nemamo individualmni kvalitet kao kada sam ja bio selektor. Sada moramo praviti kolektiv. Jer na ovim takmičenjima samo jak kolektiv pravi dobar rezultat."

Neizbežna tema su i menadžeri.

"Hohštaplerti, barabe, prišipetlje, to su menadžeri. Oni su uvek tu kada je nešto besplatno. Sve znaju i sve rade da pokvare atmosferu. Smatram, kao i Krsatjić i Kokeza da njih ne treba voditi i plaćati im. To je zasluga samo igrača. U toj atmosferi imamo šansu na uspeh. Menadžeri su oterali Mihajlovića, jer im nije dao da se mešaju u rad. Treba ekipi poželeti uspeh "

foto: Zorana Jevtić

Na kraju, Živadinović je iznenadio odgovorom na pitanje ko su favoriti.

"Ima ih mnogo: Brazil, Argentina, Nemci, ali ja ne bih zanemario ni Srbiju. Ako ozbiljno i disciplinovano priđemo obavezama, ako već od prve utakmice pokažemo da možemo sa svima da igramo, sada kada nam niko ne daje ni gram šanse možda možemo mnogo da uradimo, pa zašto ne da uđemo i u polufinale".

Kurir sport

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track