SA LIVADE DO ZVEZDA Kurir u poseti Vojki, rodnom mestu Kolarova: Mi znamo kako bije naš Aca!
Foto: EPA

BOMBARDER

SA LIVADE DO ZVEZDA Kurir u poseti Vojki, rodnom mestu Kolarova: Mi znamo kako bije naš Aca!

Mundijal 2018 -

Strelac spektakularnog gola protiv Kostarike kao klinac počeo da vežba na seoskim terenima, gde je podešavao svoju levicu

Selo Vojka nadomak Stare Pazove ovih dana živi za fudbal. A kako i ne bi! Aleksandar Kolarov rođen je i odrastao u ovom malom mestu, u koje se Kurir uputio kako bi vam doneo i neku drugu stranu priče o momku koji je golom protiv Kostarike na Mundijalu doneo neizmernu radost celoj Srbiji.

- Koliku nam je sreću doneo, svima nama u Vojki! Ovaj njegov gol će da konkuriše i za najlepši na Svetskom prvenstvu, videćete - priča nam Nebojša, jedan od stanovnika sela i fudbalerov drugar iz detinjstva.

- Odlično znam kakav je on šuter! Kako i ne bih znao kad smo zajedno igrali fudbal nekoliko sezona u našem Sremcu. U to vreme nismo mogli da zamislimo u kakvu će fudbalerčinu izrasti. On je mnogo uložio u sebe da bi dogurao ovde gde je danas - otkriva Nebojša.

Nebojša, kolarov drugar iz detinjstva
Nebojša, kolarov drugar iz detinjstvafoto: Zorana Jevtić

On ističe kako je Kolarov, i pored slave i novca koje je stekao, i dalje jedan običan momak iz Vojke, u koju se uvek sa osmehom vraća.

- On je jedan izuzetan dečko. Znate kako to ide inače, ko dođe do para, taj digne nos i para nebo, a Aleksandar nije takav. Kakav je bio, takav je i ostao. Stalno se vraća u svoje selo. Kad bih ga sad video, samo bih mu rekao koliko smo mu svi zahvalni jer je sada zbog njega ceo svet čuo za našu Vojku - završava nam priču Nebojša.

Meštani poručuju Mesar Mile: Još samo da ga zabije Švajcarcima U jednom od lokalnih kafića okupila se starija generacija Vojčana koja Kolarova pamti još iz dečačkih dana. - Kao dete bio je čigrast, živahan. On je dobar dečko, iz dobre porodice - priča nam mesar Mile i dodaje: - Ovde je bilo veliko slavlje kada je dao gol. Cela Vojka je slavila. Samo još jedan gol da da, isti ovakav, i to Švajcarskoj, i od njega dosta - kaže nam Mile.

vojčani hvale kolarova
vojčani hvale kolarovafoto: Zorana Jevtić

Sve za Vojku Obnovio školu i crkvu, fudbalski klub... U razgovoru sa meštanima i zaposlenima u Osnovnoj školi "Milan Hadžić" saznali smo da Kolarov ne samo da redovno posećuje roditelje u rodnom mestu već i na mnoge načine pomaže Vojku. Kako nam je rečeno, slavni fudbaler je u više navrata nesebično donirao novac za rekonstrukciju škole, sale za fizičko, crkve, fudbalskog kluba i pomagao je sve one kojima je pomoć bila neophodna. Ipak, kako tvrde stanovnici Vojke, Aleksandar nikada javno nije isticao kome i koliko daje, već je uvek želeo da se ti podaci čuvaju u tajnosti.

škola u vojki koju je obnovio kolarov
škola u vojki koju je obnovio kolarovfoto: Zorana Jevtić

Skroman Otac Živko: Hvala na poseti Prilikom posete Vojki, razgovarali smo i sa Živkom, ocem Aleksandra Kolarova, koji je Kuriru ljubazno zahvalio na tome što smo posetili mesto gde je odrastao njegov sin, ali nije želeo da daje izjave za medije dok je Svetsko prvenstvo u toku.

"Lada" će špartati Vojkom Automobil "lada", koji je Kolarov dobio od guvernera Samare, prema mišljenju meštana, voziće se putevima Vojke i okoline. Oni pretpostavljaju da će terenac završiti u rukama oca našeg fudbalera. Pa neka je sa srećom!

kurir.rs / Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: I to se događa- Odbija ponude iz Evrope da bi došao u Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track