SRBI, AKO NEĆETE DA SE NERVIRATE, NE ČITAJTE OVO: Ovako je treći Albanac iz švajcarske reprezentacije komentarisao Džakin i Šaćirijev skandal
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

TRAGIKOMIČNA IZJAVA

SRBI, AKO NEĆETE DA SE NERVIRATE, NE ČITAJTE OVO: Ovako je treći Albanac iz švajcarske reprezentacije komentarisao Džakin i Šaćirijev skandal

Mundijal 2018 -

Fudbalski reprezentativac Švajcarske Valon Behrami rekao je danas da niko u toj selekciji nije želeo da se desi ono šta je bilo na i posle utakmice sa Srbijom.

"Niko od nas nije želeo takvu situaciju. Posle utakmice niko nije pisao o fudbalu, već o tome. Znam da je ljudima zanimljivo to da čitaju, ali to je gubljenje vremena. Ovde smo došli zbog fudbala i fudbal je najbolji način da nastavimo napred", rekao je Behrami na konferenciji za novinare u Rusiji.

Utakmicu protiv Srbije na Svetskom prvenstvu obeležile su provokacije švajcarskih reprezentativaca albanskog porekla Granita Džake i Džerdana Šaćirija, posle datih golova.

Behramijeva izjava da "niko nije želeo takvu situaciju" zvuči tragikomično, jer da niko nije hteo, onda Džaka i Behrami ne bi učinili to što su očigledno dugo planirali.

"Svi samo o tome govore već tri dana, a mi smo se šalili na tu temu naredni dan. Srećni smo što niko nije suspendovan, ali sada nije vreme da se govori o tome jer je samo fudbal važan. Neće se tako nešto desiti u budućnosti jer se takva utakmica neće ponoviti. Možda u klubovima, ali ne i na Svetskom prvenstvu", kazao je Behrami.

Švajcarski selektor Vladimir Petković nije želeo da komentariše kazne za Džaku, Šaćirija, ali i Štefana Lihtštajnera.

Oni su kažnjeni novčano i moći će da igraju protiv Kostarike.

"Važno je da igramo fudbal. Zavisimo od fudbala. Fudbal je emotivna igra i mora to da bude. Ono što se desilo, desilo se i moramo da naučimo iz takvih situacija. Važno je da se koncentrišemo na fudbal, na prelepu igru koja ujedinjuje ljude", rekao je Petković.

Švajcarska će se u poslednjem kolu sastati sa Kostarikom i posle te utakmice može da bude prva, druga, ali i da završi učešće na šampionatu sveta u Rusiji.

(Beta, Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

A MOŽDA MESI, IPAK, NIJE LESI?! Senzacija- Suma je živ! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track