OVA PRIČA ĆE DIRNUTI CELU SRBIJU: Kako je ruski dečak koji navija za „Orlove“ dobio priliku da na teren izvede Dušana Tadića
Foto: Russia beyond

emotivno

OVA PRIČA ĆE DIRNUTI CELU SRBIJU: Kako je ruski dečak koji navija za „Orlove“ dobio priliku da na teren izvede Dušana Tadića

Mundijal 2018 -

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. nije donelo ostvarenje snova samo ruskim reprezentativcima (nacionalni tim prvi put posle trideset dve godine plasirao se u plej-of), nego i njihovim najmlađim „kolegama“.

Tako se devetogodišnji Gleb Mihejev, dečak koji je odabran da sa grupom dece na teren izvede reprezentativce, na travnjaku Kalinjingrad arene (gde je igrana utakmica Srbija-Švajcarska), pojavio zajedno sa vezistom Dušanom Tadićem i slušao srpsku himnu, piše Russia beyond.

foto: Russia beyond

„Mi nismo neka fudbalska porodica. Gleb je pre četiri godine sam počeo da se interesuje za fudbal. Počeo je da skuplja nalepnice i prilježno trenira, pa čak i sa slomljenim palcem na nozi, krijući od mene da ga boli, samo da ne bi propustio trening. On odavno želi da izvede nekog srpskog fudbalera na teren na Svetskom prvenstvu držeći ga za ruku. Sve srpske igrače zna poimence, uvek je fokusiran na cilj i veruje u svoje snage svim srcem. Učestvovali smo na konkursu i dobili priliku. Kod njega ni u jednom trenuku nije postojala sumnja da će uspeti, toliko je verovao da će videti srpske fudbalere“, otkriva Glebova mama Jelena.

foto: Russia beyond

„Do poslednjeg časa nije se znalo koga će povesti, mogao je da dobije i Švajcarca. U tunelu su ih rasporedili, i igrači su počeli da izlaze. Vau, našem Glebu pripao je Dušan Tadić! Supruga i ja bili smo na tribinama, i gledali kako Gleb izlazi“, objašnjava dečakov otac Vadim Mihejev.

foto: Russia beyond

„Kada je srpska reprezentacija stigla u Kalinjingrad došao sam sa roditeljima na trening. Tada su mi Tadić i Matić dali autograme markerom koje još uvek čuvam, ne perem ruke. Želeo sam da izvedem Matića, ali mi je pripao Tadić, koji je takođe moj idol. Koliko sam se samo obradovao! I ja bih želeo da učestvujem na Svetskom prvenstvu. Kad porastem voleo bih da igram za naš klub Baltika ili za Real Madrid, kako bude. I za rusku reprezentaciju, u svakom slučaju!“ kaže Gleb.

1 / 5 Foto: Russia beyond

Kurir sport/Russia beyond

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OPŠTE NARODNO VESELJE: Srbi u srcu Moskve zaigrali kolo! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track