TINEJDŽER KOJI JE MESIJU SPAKOVAO KOFERE! Ima samo 19 godina, PSŽ je za njega izdvojio 180 miliona evra, a on iz meča u meč opravdava svaki cent! (FOTO)
Foto: Reuters

ČUDO OD DETETA

TINEJDŽER KOJI JE MESIJU SPAKOVAO KOFERE! Ima samo 19 godina, PSŽ je za njega izdvojio 180 miliona evra, a on iz meča u meč opravdava svaki cent! (FOTO)

Mundijal 2018 -

Čudo od deteta, Francuz Kilijan Mbape ne prestaje da fascinira fudbalsku javnost.

Retko koji 19-godšnjak će na sebe preuzeti tu količinu odgovornosti kao što je uradio Francuz Kilijan Mbape u meču protiv Argentine (4:3).

Fudbaler, ili bolje reči dečak koji na fudbalskom tržištu vredi 120 miliona evra (Transfermarket) odigrao je meč na kome slobodno mogu da mu zavide i daleko skupli igrači. Mladi Francuz je svetu pokazao kako se zapravo igra fudbal, a starijim, iskusnijim i daleko više plaćenijim kolegama fanstastičnom partijom poručio da se 'dobro zapitaju'.

foto: AP

U epicentar fudbalske javnosti Mpabe je došao 2017. godine kada je raskoš njegovog talenta bljesnula u dresu Monaka!

Prelazak Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted za 105 miliona evra držao je prvo mesto na listi najvećih transfera leta 2017 godin. Tvorac "galaktikosa", prvi čovek Real Madrida Florentino Perez, ponovo je zavukao ruku duboku u kasu i za narastajuću zvezdu svetskog fudbala Kilijana Mbapea izvadio 180 miliona evra kako bi od Monaka dobio saglasnost za transfer, dok bi igraču za šestogodišnji ugovor pripalo sedam miliona evra po sezoni.

foto: AP

Dogovor na kraju, ipak, nije postignut! Tinejdžer je za klub iz Kneževine sa samo 17 godina, a već nakon dve nedelje je postigao i prvi het-trik u seniorskoj konkurenciji čime je postao najmlađi igrač u istoriji Francuske kome je to pošlo za rukom.

foto: Reuters

Ono što za rukom nije pošlo kraljevskom klubu jeste PSŽ-u i to za 180 miliona evra što je drugi najskuplji transfer u istoriji!

Mbapbe je opravdao svaki cent uložen u njega, za razliku od daleko plaćenijih fudbalera koji se nisu videli na terenu!

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ZBOG ČEGA JE SRBIJA ONAKO LOŠE PROŠLA U RUSIJI! Napustio nas Goran Bunjevčević! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track