GEST KOJI JE DIRNUO PLANETU! Otkriveno je zašto Kilijan Mbape svu zaradu donira bolesnoj deci
Foto: Reuters

SVAKA ČAST

GEST KOJI JE DIRNUO PLANETU! Otkriveno je zašto Kilijan Mbape svu zaradu donira bolesnoj deci

Mundijal 2018 -

Francuski reprezentativac Kilijan Mbape sve bonuse koje dobije na Mundijalu u Rusiji proslediće deci sa smetnjama u razvoju.

Predvođeni fantastičnim Kilijanom Mbapeom, fudbaleri Francuske pobedili su Argentinu 4:3 i plasirali se u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Mladi Francuz je na ovom meču potpuno zasluženo dobio i nagradu za igrača utakmice, a uz prigodan pehar uručen mu je i ček na simboličnu sumu novca.

Otkriveno je da Mbape sve bonuse i naknadu za igranje za selekciju Francuske donira za pomoć deci sa smetnjama u razvoju jer smatra da ne treba biti plaćen za nastupe za svoju zemlju.

foto: Reuters

Mbape dobije oko 20.000 evra za svaki reprezentativni nastup, a ako Francuska stigne do kraja, dobiće dodatnih 300.000 evra.

Talentovani francuski fudbaler i to namerava da donira, a njegovim stopama navodno su krenuli i još neki reprezentativci, mahom stariji igrači.

Ali, Francuzi nisu jedini koji to rade. Reprezentacija Engleske godinama donira novac od bonusa i premija u humanitarne svrhe, bez izuzetka. Reč je navodno o nepisanom pravilu među engleskim reprezentativcima. Neki Nemci donirali su sav novac od premija od FIFA za osvajanje Mundijala 2014. godine, a Mesut Ozil iz svog džepa je platio operacije za 23 dece u brazilskim bolnicama.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO ZBOG ČEGA JE SRBIJA ONAKO LOŠE PROŠLA U RUSIJI! Napustio nas Goran Bunjevčević! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track