SRBIJA POKRADENA, HRVATI U FINALU: Evo šta Dejan Savićević kaže o Mundijalu u Rusiji
Foto: Dragan Kadić

genije u svom stilu

SRBIJA POKRADENA, HRVATI U FINALU: Evo šta Dejan Savićević kaže o Mundijalu u Rusiji

Mundijal 2018 -

Dejan Savićević, bivši reprezentativac Jugoslavije, sada predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, rekao je da je video tehnologija koja se koristi na Mundijalu u Rusiji dobra stvar za fudbal, ali je pitanje kako se primenjuje.

Gostujući na Radio-televiziji Crna Gora ocenio je da je baš zbog VAR tehnologije Srbija oštećena na Mundijalu, jer je sudija Feliks Brih iz Nemačke duel Aleksandra Mitrovića sa dvojicom igrača Švajcarske ocenio kao faul u napadu, iako on smatra da je on bio fauliran i da je trebalo da dosudi penal za "orlove".

- Mislim da nema boljeg primera na Mundijalu. Da je sudija iz Nemačke pogledao snimak koji mu omogućava VAR tehnologija, sigurno bi pokazao na belu tačku, posle prekršaja nad Mitrovićem i čistog penala. Nije to uradio, Srbija je poražena, kasnije je završila učešće u grupnoj fazi. Ko zna kakav bi bio epilog da je dosuđen penal dok je na semaforu pisalo 1:1. Zato smatram da je VAR dobar, a da nije dobro da greška jednog učesnika na terenu utiče na sudbinu ekipe ili reprezentacije na terenu - izjavio je Savićević.

On je prokomentarisao učesnike četvrtfinala Svetskog prvenstva i naveo da vidi Hrvatsku u borbi za trofej.

- Sam pogled na parove četvrtfinala i ko se sa kim ukršta u polufinalu nameće kao zaključak da nas očekuje velika borba u delu žreba u kojem se nalaze Belgija, Brazil, Urugvaj i Francuska. Iskreno, žao mi je što će Belgija ili Brazil morati da ispadnu već u četvrtfinalu. Ako Kavani ne bude igrao za Urugvaj, Francuska je veliki favorit. U drugom dijelu žreba su Hrvatska, Švedska, Rusija i Engleska i, na osnovu svega viđenog, kao i na osnovu kvaliteta tima, Hrvatsku vidim u velikom finalu - ocenio je Savićević.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Šest razloga zbog kojih Zvezda ove godine može više nego prethodne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track