TEHERAN OPTUŽUJE: Netanijahu je lažov

Razmena optužbi

TEHERAN OPTUŽUJE: Netanijahu je lažov

Planeta -
Izrael veruje da Iran pokušava da proizvede atomsko oružje, što je optužba koju odbacuje Iran tvrdeći da je njegov program potpuno miroljubive prirode

TEHERAN - Iranski ministar inostranih poslova Muhamed Džavad Zarif okarakterisao je izraelskog premijera Benjamina Netanijahua "lažljivcem", reagujući na zahteve Netanijahua u vezi sa iranskim nuklearnim programom.

"Nismo videli ništa drugo od Netanijahua osim laži i akcija da bi se prevarilo i zaplašilo međunarodno javno mnjenje, ali ono neće ostati inertno na te laži", izjavio je Zarif iranskoj televiziji iz Njujorka.

Netanijahu je, tokom razgovora s američkim predsednikom Barakom Obamom, zatražio da Iran potpuno obustavi svoj vojni nuklearni program, kao i zadržavanje postojećih sankcija tokom pregovora.

Izrael optužuje Iran da pokušava da proizvede atomsko oružje, što je optužba koju odbacuje Iran tvrdeći da je njegov program potpuno miroljubive prirode.

Netanijahu je, takođe, osudio "ofanzivu šarma" iranskog predsednika Hasana Rohanija, ističući da ima nameru da kaže istinu naspram ofanzive retorike i osmeha, preneli su danas francuski mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track