OJADIO DETROIT: Bivšem gradonačelniku zbog korupcije 28 godina robije

Radio je šta je hteo

OJADIO DETROIT: Bivšem gradonačelniku zbog korupcije 28 godina robije

Planeta -
Kilpatrik je proglašen krivim po šest tačaka optužnice, među kojima je primanje mita, iznuda i utaja poreza. Novac je trošio na skupa putovanja, ručno krojena odela, nakit. Ili plaćanje univerzitetskih školarina za svoje rođake.

DETROIT- Bivši gradonačelnik Detroita Kvame Kilpatrik osuđen je u Federalnom sudu Detroita na 28 godina zatvora zbog primanja stotina hiljada dolara mita za poslove koje je nameštao svojim prijateljima i saradnicima.

Najveći deo poslova, vrednih 83 miliona dolara, dobile su kompanije njegovog prijatelja Bobija Fergusona, dok je zauzvrat gradonačelnik dobijao novac.

Kilpatrik je proglašen krivim po šest tačaka optužnice, među kojima je primanje mita, iznuda i utaja poreza. Više od 80 svedoka tužilaštva pojavilo se tokom procesa, svedočeći da je bivši prvi čovek Detroita novac trošio na skupa putovanja, ručno krojena odela, nakit ili plaćanje univerzitetskih školarina za svoje rođake.

Kilpatrik je negirao krivicu, rekavši da nikada ni od koga nije tražio novac, i dodao da je sve činio samo da više posla i mogućnosti dobiju pripadnici Afro-američke zajednice u Detroitu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track