INDEPENDENT: Špijunska gnezda CIA su u Prištini, Zagrebu i Sarajevu!

Regionalni centri

INDEPENDENT: Špijunska gnezda CIA su u Prištini, Zagrebu i Sarajevu!

Planeta -
Podaci, prikupljeni od strane posebne jedinice CIA i NSA iz špijunskih baza koje nalaze se u američkim ambasadama šalju se u sedište komunikacijske baze britanskog RAF

ZAGREB - U ambasadi SAD u Zagrebu, odnosno u Buzinu, krije se špijunska baza NSA i CIA, pokazuju informacije iz dokumenata Edvarda Snoudena.

Ovo prenosi britanski Independent koji navodi da se podaci, prikupljeni od strane posebne jedinice CIA i NSA iz špijunskih baza koje nalaze se u američkim ambasadama, odnosno najčešće na njihovim krovovima, šalju u sedište komunikacijske baze britanskog ratnog vazduhoplovstva (RAF) u Northamptonširu. Potom ti podaci odlaze na analizu u CIA/NSA centar u Merilendu.

Gnezda ovih ilegalnih operacija smeštena su, osim u Zagrebu i u Sarajevu, Beču, Atini, Frankfurtu, Ženevi, Madridu, Pragu, Prištini, Rimu, Budimpešti, Milanu i Kijevu.

Podsetimo, i pre nego što je 2003. godine u Buzinu kraj Zagreba otvorena zgrada ambasade SAD, u javnosti se spekulsalo da će u njoj, među ostalim, biti i obavještajni centar CIA za širu regiju, pre svega za BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja