DOBRO MU STOJI: Pupovac u džipu od 47.000 evra!

Lider SNV traži novi automobil

DOBRO MU STOJI: Pupovac u džipu od 47.000 evra!

Planeta -
Posebno u oči upada da je SNV poručio pregršt dodatne opreme za svoj novi auto - grejanje sedišta, ksenon farove, audio sistem sa blututom

Srpsko narodno veće Milorada Pupovca planira da za sopstvene potrebe nabavi automobil vredan 359.359,50 kuna, odnosno nešto više od 47.000 evra.

Trebalo bi podsetitit da se SNV finansira iz budžeta Republike Hrvatske.

Iz SNV su naveli da se automobil naručuju za službene potrebe stranke, da mora da bude nov, nekorišćen i da odgovara traženim tehničkim specifikacijama bez obzira da li se neka oprema nudi kao serijska ili kao dodatna.

Zanimljivo je da su prvo vrednsot automobila procijenili na 250 hiljada kuna bez PDV, ali nakon nekoliko nedelja izmenili su dokumentaciju i napisali da je procenjena vrednost automobila 290 hiljada kuna bez PDV. Srpsko narodno veće je u dokumentaciji navelo da procenuju da će godišnje sa automobilom preći 30 hiljada kilometara.

"Istina je da nabavljamo novo vozilo. Nama je novo vozilo potrebno budući da je Srpsko narodno veće mreža koja obuhvata više od 150 organizacija - gradskih, opštinskih i županijskih. Sledili smo propise o javnoj nabavci i smatram da tu nema ništa sporno. Radi se o vozilu srednje klase, "subaru forester", koji je jeftiniji od audija i mercedesa. Automobil koji nabavljamo, dakle, nije među najskupljima, ali nama treba vozilo koje je solidno i pouzdarno. Nama se ne čini da je cena preterana", kazao je zamenik Milorada Pupovca, Saša Milošević.

http://www.youtube.com/watch?v=BKpGZb3UAyY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track