NA PREDLOG PUPOVCA: Sabor odao počast svim stradalim u Vukovaru

Minut ćutanja

NA PREDLOG PUPOVCA: Sabor odao počast svim stradalim u Vukovaru

Planeta -
Pokažimo da možemo biti veći, odajmo počast žrtvama kao što je trebalo juče u Vukovaru, rekao je poslanik iz Samostalne demokratske srpske stranke

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je, na predlog poslanika iz Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca minutom ćutanja odao počast "svima koji su stradali od nečovečnosti i bezumlja".

"Pokažimo da možemo biti veći, odajmo počast žrtvama kao što je trebalo juče (u Vukovaru)", rekao je Pupovac poslanicima.

Predsednik Sabora Josip Leko rekao je da je on juče u Vukovaru "stajao mirno pred veličinom žrtve Vukovara, istinski i bez kalkulacija".

Leko je dodao da ne veruje u rascep hrvatskog društva, ali da je bilo "neprimereno i neodgovorno zaustaviti legitimno izabrane predstavnike hrvatskog naroda kad se odaje počast žrtvi Vukovara".

Predsednik poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Igor Dragovan rekao je da se juče u Vukovaru "videla politika netolerancije i podela, politika koja Hrvatsku ne vodi napred, nego u prošlost".

Obeležavanje 22. godišnjice pada Vukovara juče je proteklo u znaku podela. Najviši državni zvaničnici sprečeni su da se priključe Koloni sećanja koaj se kretala kroz grd, pa su počast žrtvama odali polaganjem venaca na mestu masovne grobnice na Ovčari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track