Najnovije vesti

SAD: Četvoro izgubilo život u snežnoj mećavi!
Foto: Preent Screen Jutub

Sneg iznenadio Amerikance

SAD: Četvoro izgubilo život u snežnoj mećavi!

Planeta
10:32h
Jak ciklon se sada kreće ka istoku i do sredine naredne sedmice očekuje se da dođe do istočne obale. Sada su najteže pogođeni delovi severnog Novog Meksika i Kalifornije, gde sneg i jak vetar otežavaju život građana

Zapadne države SAD, Kalifornija, Novi Meksiko, Arizona i Nevada pogođene su snežnom mećavom, koja nije karakteristična za ovo doba godine, i prema izveštajima američkih televizija najmanje četiri čoveka su izgubila život.Jak ciklon se sada kreće ka istoku i do sredine naredne sedmice očekuje se da dođe do istočne obale. Sada su najteže pogođeni delovi severnog Novog Meksika i Kalifornije, gde sneg i jak vetar otežavaju život građana.

Tri osobe su poginule u Kaliforniji od pada drveća i vodova sa električnih stubova, dok se jedna osoba udavila u Arizoni. Upozorenje za opasnost od nove oluje izdata je tokom vikenda za planinsko područje severoistočno od LA , dok je za područja južnije od najvećeg kalifornijskog grada objavljena opasnost od poplava.

Vatrogasci su tokom jučerašnjeg dana spasli petoro beskućnika od davljenja u reci Santa Ana u okrugu San Bernardino u Kalifroniji.

Sneg je pao i u višim delovima istočne Nevade, gde je 50 do 60 automobila ostalo zarobljeno više sati, ali niko nije povređen. Zbog snega i leda, juče je bilo zatvoreno više škola u Novom Meksiku i Arizoni, dok je za oblast Feniksa  izdato upozorenje na poplave.

Zvaničnici su saopštili i da je u skijalištima severno od Las Vegasa danas zabeleženo 30 cenitmetara snega.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...