TRESLA SE GORA: Skotland jard naveo da nema "uverljive dokaze" da je Dajana ubijena!

Nesrećni slučaj ili ubistvo

TRESLA SE GORA: Skotland jard naveo da nema "uverljive dokaze" da je Dajana ubijena!

Planeta -
Iako su mnogi očekivali spektakularne informacije koje bi aludirale na zaveru, to se nije dogodilo...

LONDON - Zatvorena istraga.

Britanska princeza Dajana, koja je 1997. izgubila život u Parizu, nije ubijena, tvrdi britanski Skotland jard.

Naime, nakon brojnih tvrdnji i zavera da je izvršen atentat, a da su u to umešane čak i specijalne bezbednosne jedinice SAS, objavljeno je da ne postoje uverljivi dokazi o organizovanom atentatu na nekadašnju ženu prestolonaslednika britanskog trona, princa Čarlsa.

Skotland jard objavio je u ponedeljak kasno uveče da će u utorak obelodaniti najnovije informacije povodom istrage koja je započeta u avgustu, kad je jedna žena dostavila policiji informativni materijal svog bivšeg muža i nekadašnjeg snajperiste SAS, poznatog kao „vojnik N.“.

Od tada se pojavilo nekoliko različitih verzija po kojima su pripadnici specijalne jedinice u kojoj je bio i sporni vojnik usmrtile Dajanu.

Najviše se spominjala ona po kojoj su agenti SAS namerno zaslepili vozača njenog automobila jakim farovima upravljajući vozilom iz suprotnog smera.

Pomoćnik glavnog komesara Mark Rouli objasnio je članovima kraljevske porodice da će uvek postojati oni koji će se iz različitih razloga truditi da pokažu kako su otkrili neke poverljive informacije ne bi li dobili neki oblik priznanja ili slave.

Inače, na slučaju je radilo sedam detektiva, kojima je odobren pristup zapisima iz Direktorata specijalnih snaga. Skotland jard je sarađivao i s kraljevskom vojnom policijom i ministarstvom odbrane.

Pismo zamenika komesara

NEMA OSNOVA ZA POKRETANJE NOVE ISTRAGE O NESREĆI Mark Rouli, zamenik komesara Skotland jarda, saopštava da ipak ne postoji dovoljno dokaza da se istraga o tragičnoj smrti princeze Dajane ponovo pokrene.

- Zaključak istražnog tima je da, dok postoje komentari o umešanosti specijalnih jedinica SAS u smrt ledi Di, ne postoje kredibilni ili relevantni dokazi koji bi te iskaze utemeljili kao činjenice. Zadovoljan sam što nema dokaza na osnovu kojih bi se pokrenula bilo kakva istraga ubistva - rekao je Rouli.

Činjenice

TEORIJE ZAVERE- prema najnovijoj pripadnici SAS ubili su Dajanu jer je bila pretnja britanskom uređenju

- poslovni rival je želeo da ubije Dajaninog ljubavnika Dodija

- ledi Di je nosila Dodijevo dete zbog čega je princ Čarls naredio atentat

- princeza je lažirala smrt kako bi pobegla od medija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track