Volgograd: Žena samoubica raznela sebe i još najmanje 18 ljudi!

Teroristički napad na železničkoj stanici

Volgograd: Žena samoubica raznela sebe i još najmanje 18 ljudi!

Planeta -
Povređeni su zbrinuti u bolnici, međutim zvaničnik ministarstva za hitne slučajeve naveo je da bi broj žrtava mogao da poraste
1 / 4 Foto: Volgograd Twitter @n_baryshev.jpg

VOLGOGRAD - Najmanje 18 žrtava i čak pedesetak povređenih predstavlja zasad "crni bilans" tragedije u Volgogradu, u centralnoj Rusiji, kada je - kako se veruje - žena-samoubica aktivirala eksploziv na železničkoj stanici.- Potvrđeno je da je broj žrtava 18 osoba i da ima još barem 50 povređenih - objavio je Nacionalni komitet za antiterorizam.

Povređeni, među kojima je i jedno dete, zbrinuti su u bolnici. Još niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Foto: Twitter @n_baryshev.jpg
Foto: Twitter @n_baryshev.jpg

Eksplozija se dogodila na železničkoj stanici u 12:45 sati po lokalnom vremenu, potvrdila je portparol regionalnog ministarstva unutrašnjih poslova Svetlana Smolianinova.

Povređeni su zbrinuti u bolnici, međutim zvaničnik ministarstva za hitne slučajeve naveo je da bi broj žrtava mogao da poraste.

Eksplozija se dogodila blizu metalnih detektora stacioniranih na ulazu u gradsku Glavnu železnička stanicu u Volgogradu.

Ruska policija radi na rasvetljavanju okolnosti eksplozije koju je, prema prvim informacijama, izazvala bomba.

Volgograd ima oko milion stanovnika. Nalazi se oko 690 kilometara severoistočno od Sočiju i u blizini za Rusiju nestabilnog regiona Severnog Kavkaza. Grad je već bio suočen sa terorističkim napadima. Kako "Raša tude"j podseća u oktobru je ubijeno šestoro ljudi, a više od 30 ranjeno kada se bombaš samoubica razneo u autobusu.

http://www.youtube.com/watch?v=_f0EcIGtTMs

http://www.youtube.com/watch?v=aoSbzJx6nhk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track