BOMBA U DAGESTANU: U napadu poginula jedna, a ranjene dve osobe

Terorizam

BOMBA U DAGESTANU: U napadu poginula jedna, a ranjene dve osobe

Planeta -
Istraga ukazuje da iza napada stoje teroristi, obučeni u kavkaskoj republici Dagestan, koji su ruske nacionalnosti, ali su se priključili islamskim ekstremistima

MAHAČKALA - Jedan prolaznik je poginuo, a dva policajca su ranjena, kada je eksplodirala improvizovana bomba u gradu Hasavjurtu, u Dagestanu, ruskoj republici na severnom Kavkazu, rečeno je ruskoj agenciji Interfaks u dagestanskom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Bomba je eksplodirala dok je prolazilo policijsko patrolno vozilo. Teže ranjeni prolaznik je ubrzo umro. Na lice mesta izašao je tim istražitelja, a psi pretražuju teren u potrazi za eventualno još nekom bombom, navelo je dagestansko ministarstvo.

U Rusiji, u Volgogradu koji se graniči sa severnim Kavkazom, u nedelju i ponedeljak izvedena su dva bombaška napada u kojima je poginula 31 osoba, a 78 je ranjeno. U oba slučaja, prvo na železničkoj stanici a onda u trolejbusu, eksplozivne naprave aktivirali su teroristi-samoubice, saopštila je policija.

U Volgogradskoj oblasti je proglašen visoki stepen terorističke opasnosti. I u Moskvi su uvedene jače mere kontrole, pa je, između ostalog, Crveni trg u Moskvi zatvoren za posetioce.

Istraga ukazuje da iza napada stoje teroristi, obučeni u kavkaskoj republici Dagestan, koji su ruske nacionalnosti, ali su se priključili islamskim ekstremistima.

Za sada nema potvrde te tvrdnje. Analitičari smatraju da su sadašnji teroristički napadi povezani sa održavanjem Zimske olimpijade februara u Sočiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track