PODGORICA: Počele pripreme za novu gej paradu
Foto: Reuters

Spremaju se za leto

PODGORICA: Počele pripreme za novu gej paradu

Planeta -
U glavnom gradu Crne Gore ovog puta organizovaćemo brojniji “Montenegro prajd”, koji će biti propraćen nizom različitih aktivnosti sa ciljem direktnog ukazivanja na probleme sa kojima se LGBT osobe svakodnevno susreću u našem društvu, naveo je Danijel Kalezić, predsednik UO Kvir Montenegro

PODGORICA - Predsednik Upravnog odbora “Kvir Montenegro” Danijel Kalezić kazao je danas da su počele pripreme za novu Paradu ponosa u Podgorici, koja će, kako je najavio, biti održana na leto.

“Počeli smo sa pripremama za Povorku ponosa koja će na leto biti održana u Podgorici, a očekujemo da će ta manifestacija biti brojnija od prethodne”, naveo je Kalezić.

Prema njegovim rečima, organizacioni odbor gej parade ponovo će biti sastavljen isključivo od LGBT osoba, koje će, kako je kazao, definisati temu povorke i zahteve koji će biti upućeni nadležnim institucijama.

U glavnom gradu Crne Gore ovog puta organizovaćemo brojniji “Montenegro prajd”, koji će biti propraćen nizom različitih aktivnosti sa ciljem direktnog ukazivanja na probleme sa kojima se LGBT osobe svakodnevno susreću u našem društvu”, kazao je Kelezić.

U Crnoj Gori prošle godine održane su dve gej parade – u Budvi i Podgorici i obe su se završile neslavnim bilansom – žestokim sukobima policije i protivnika manifestacije, što je na kraju rezultiralo evakuacijama učesnika Parade ponosa.

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, čak tri četvrtine građana Crne Gore smatra da još nije došlo vreme za održavanje gej parada u toj držati, dok 46,5 odsto smatra da takve manifestacije nikada ne bi trebalo dozvoliti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track