ZA PSIHOANALIZU: Lopovi krali Frojdovu urnu

Lešinari

ZA PSIHOANALIZU: Lopovi krali Frojdovu urnu

Planeta -
Frojd je rođen u Austriji i u toj državi je živeo do 1938, kada je zbog nemačke aneksije bio primoran da beži i nastanio se u Velikoj Britaniji, gde je naredne godine preminuo

LONDON - Nepoznati lopovi pokušali su, na jednom londonskom groblju, da ukradu urnu sa pepelom slavnog utemeljivača psihoanalize Sigmunda Frojda i njegove supruge Marte, saopštila je policija.

Urnu, koja datira iz trećeg veka pre nove ere, lopovi su oštetili dok su, u novogodišnjoj noći, pokušavali da je odvoje od postamenta, rekao je detektiv Danijel Kandler.

To što su lopovi uradili vredno je prezira, kazao je Kandler i dodao da je teško poverovati da se neko usudio da sa groblja uzima bilo čije posmrtne ostatke.

Tragično je, takođe, i što je gotovo uništena urna čija je vrednost, s obzirom na starost, neprocenjiva, istakao je Kandler, prenosi dpa.

Frojd je rođen u Austriji i u toj državi je živeo do 1938, kada je zbog nemačke aneksije bio primoran da beži i nastanio se u Velikoj Britaniji, gde je naredne godine preminuo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja