STRAVIČNO: Pojeo muslimana pred gomilom ljudi
Foto: Kurir štampano

Surovi rat u Africi stvorio monstruma

STRAVIČNO: Pojeo muslimana pred gomilom ljudi

Planeta -
Kanibalizam: Uanđa Magloar, poznat kao Besni Pas, progutao delove tela vojnika protivničke strane ubijenog u sukobima u Centralnoafričkoj Republici

BANGUI - Jezive scene.Afrikanac Uanđa Magloar, poznat po nadimku Besni Pas, pojeo je jednog muslimana tokom brutalnih borbi između hrišćanskog i muslimanskog stanovništva u Centralnoafričkoj Republici, koje ne prestaju već nekoliko nedelja. To je u poslednjih 15 dana već druga žrtva pobesnelog Magloara, koji ne preza od toga da, naočigled okupljene mase ljudi, iskasapi telo čoveka, a zatim s njega odseca komade mesa i proždire ih. Zastrašujući snimak kanibalizma koji je zabeležen u prestonici ove afričke zemlje Banguiju obišao je svet za nekoliko trenutaka.IživljavanjePrema navodima medija, čoveka kog je Magloar jeo ubili su stanovnici jednog prigradskog naselja zbog toga što je nekoliko sati ranije on linčovao taksistu, njihovog suseda. Naime, grupa naoružanih muslimanskih vojnika iživljavala se nad lokalnim stanovništvom, međutim, razbesnela rulja ipak je nekako uspela da usmrti njih dvojicu, dok su preostala dva člana monstruozne ekipe uspela da pobegnu uz pomoć francuskih i afričkih mirovnjaka. Magloar navodno nije učestvovao u ubistvu dvojice muslimanskih vojnika, ali se u jednom trenutku pojavio sa svojim odredom na mestu zločina i iživljavao se nad mrtvim telima.Osveta zbog ženeInače, afrički kanibal nedavno je već pojeo jednog muslimana, koga je s grupom sledbenika izvukao iz autobusa, tukao ga do smrti, a zatim spalio. Tada je uzeo ogroman nož, odsekao deo noge žrtve i proždrao ga, a kasnije rekao da je to uradio iz osvete jer mu je taj monstrum ubio trudnu ženu, svastiku i njenu ćerku.- Mrzim muslimane! Jednog dana su mi samo upali u kuću, sve polomili i moju bebu presekli napola. Obećao sam da ću se osvetiti - naglasio je tada Besni Pas.

Strava i užas... Magloar čoveka isekao svojim poznatim nožem
Strava i užas... Magloar čoveka isekao svojim poznatim nožem

Nesagledive posledice sukobaBEZ HUMANITARNE POMOĆIUjedinjene nacije saopštile su da ponestaje hrane za sve veći broj raseljenih u Centralnoafričkoj Republici (CAR), pošto nasilje i nemiri ometaju dopremanje namirnica. Svetski program za hranu UN saopštio je da je 38 kamiona s pirinčem blokirano na granici s Kamerunom, pošto vozači odbijaju da pređu granicu zbog pretnje od napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track