SMRT U VATRI: Devet vatrogasaca i spasilaca poginulo u Argentini

Proglašen dan žalosti

SMRT U VATRI: Devet vatrogasaca i spasilaca poginulo u Argentini

Planeta -
Do nesreće je došlo kada je pao zid pošto su vatrogasci upotrebili električni testere da bi odsekli ogromnu gvozdenu kapiju magacina gde je bila smeštena arhiva

BUENOS AIRES - Najmanje devet vatrogasaca i spasilaca je poginulo, a osam je povređeno danas u Buenos Airesu kada se srušio zid skladišta zahvaćen požarom.

Predsednica Argentine Kristina Kiršner proglasila je dva dana žalosti, saopštili su argentinski zvaničnici.

U požaru je život izgubilo šest pripadnika vatrogasne jedinice federalne policije, vatrogasac volonter i dva pripadnika argentinske civilne garde, prenela je agencija AFP.

Sekretar za bezbednosti Serhio Berni rekao je da vatra još nije pod kontrolom ni posle sedam sati borbe vatrogasaca i da ima osam povređenih, uključujući pet koji se nalaze u bolnici sa brojnim opekotinama.

"Za sada nema izveštaja o nestalim osobama", dodao je Berni mada je portparol kompanije gde je izbio požar, rekao da su svi zaposleni u skladištu bezbedni.

Do nesreće je došlo kada je pao zid pošto su vatrogasci upotrebili električni testere da bi odsekli ogromnu gvozdenu kapiju magacina gde je bila smeštena arhiva.

"Duboko žalimo zbog smrti hrabrih spasilaca koji su brzo stigli da sačuvaju naše objekte. Svi zaposleni Ajron Mauntena su bezbedni", navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da je zgrada bila opremljena detektorima dima i sistema za gašenje požara.

Tragedija se dogodila u skladištu američke kompanije Ajron Mauntin (Iron Mountain) u južnom delu Buenos Airesa gde se nalaze sedišta preduzeća i velike porodične kuće.

Predsednica Kiršner i gradonačelnik Buenos Airesa Maurisio Makri proglasili su dva dana žalosti u Argentini zbog te tragedije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track