HAOS U VENECUELI: 9 mrtvih i 137 povređenih u protestima
Foto: Reuters

Nasilje ne jenjava

HAOS U VENECUELI: 9 mrtvih i 137 povređenih u protestima

Planeta -
Pet osoba stradalo je u Karakasu, dvoje je poginulo u saveznoj državi Karabobo, kao i po jedan demonstrant u državama Sukre i Lara

KARAKAS - Haos.

Stravični antivladini protesti koji već danima besne u prestonici latinoameričke države Venecuele Karakasu, ali i širom drugih gradova, odneli su devet života, dok su ulice preplavljene kamenicama, zapaljenim objektima, pepelom i gustim dimom.

Pet osoba stradalo je u Karakasu, dvoje je poginulo u saveznoj državi Karabobo, kao i po jedan demonstrant u državama Sukre i Lara.

Deveta žrtva je mladić koji je pokušao tokom noći između petka i subote motociklom da prođe ulicom koju su demonstranti blokirali.

Aktuelni nemiri u Venecueli smatraju se najozbiljnijim otkad je predsednik Nikolas Maduro tesno pobedio na izborima u aprilu 2013, nakon smrti vođe Uga Čaveza.

Ljudi ga optužuju da pokušava da sprovede diktaturu, ne mareći za potrebe naroda. On je, s druge strane, optuživao Amerikance da planiraju zaveru protiv njega, a juče je predložio lideru SAD Baraku Obami početak dijaloga.

Vrhovni tužilac Luiza Ortega rekla je da je ukupno povređeno 137 osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track