Najnovije vesti

KIM DŽONG UN POBESNEO: Cepali plakate s njegovim likom!
Foto: Rojter

HIT: Održani izbori u Severnoj Koreji

KIM DŽONG UN POBESNEO: Cepali plakate s njegovim likom!

Planeta
Masovno uklanjani plakati svih veličina preko kojih je neprikosnoveni vladar pozivao ljude da dođu na birališta

PJONGJANG - Panika.
Severnokorejci juče su glasali na izborima za novi parlament zemlje, na kojima je pobednik već unapred poznat s obzirom na činjenicu da se na svakoj listi u 687 izbornih jedinica našao samo jedan kandidat za poslanika, i to član vladajuće garniture vladara Kim Džong Una. Međutim, u toj izolovanoj zemlji zavladala je panika zbog masovnog uklanjanja plakata svih veličina preko kojih je neprikosnoveni vladar pozivao ljude da dođu na birališta, na šta je on veoma oštro reagovao i zapretio odmazdama.

Britanski Telegraf navodi da je skidanje plakata zabeleženo u najmanje dve provincije, a analitičari s kojima je britanski list stupio u kontakt incidente nazivaju veoma ekstremnim za severnokorejske prilike. S tim u vezi, Džong Un je naredio da specijalne vojne snage patroliraju ulicama u potrazi za drznicima, koji će biti kažnjeni na odgovarajući način.

U nekim mestima je zbog skidanja plakata zavladala paranoja. Tako je u gradu Jongjuu u provinciji Severni Pjongan po kratkom postupku smenjen šef lokalne kancelarije za bezbednost zbog optužbi da je namerno dozvolio sabotažu.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...