NOVA BIZARNA TEORIJA: Malezijski avion se sakrio od radara iza drugog boinga 777?!
Foto: Kurir štampano

Savršen zločin?

NOVA BIZARNA TEORIJA: Malezijski avion se sakrio od radara iza drugog boinga 777?!

Planeta -
Otmičari su navodno leteli ekstremno blizu singapurskog "boinga 777" SIA68 koji je toga dana leteo preko Indije i tako izbegli vojne radare

Svaki dan stižu nove, sve čudnije teorije o nestanku "boinga 777" kompanije "Malezija erlajnz" MH370 sa 239 ljudi! Vazduhoplovni entuzijasta Kit Ledžervud izneo je novu teoriju, koja govori o tome kako je, po uslovom da je otet, avion moga da se sakrije od radara!On tvrdi da je "boing777" mogao da preleti preko Indije i Pakistana i da izbegne vojne radare tako što bi isključio svoje komunikacione sisteme. Ovaj entuzijasta tvrdi da je melzijski avion pratio na ekstremnoj blizini avion "Singapur erlajnza" na petu SIA68, takođe "boing 777" i dodaje da bi se na radaru dva veoma bliska aviona pokazala samo kao jedna letelica. Ledžervud je utvrdio da je avion "Singapur erlajnza" leteo u tom području, upravo u trenutku leta.

To bi značilo da su otmičari "Malezije" skovali savršeni zločin.

Na avionima postoje sistemi za izbegavanje sudara koji rade po sistemu transpondera, ali se ne bi oglasili ukoliko bi kidnaperi isključili taj sistem koji emituje podatke i parametre o letu kao što su visina, brzina, smer... To znači da singapurski avion ne bi otkrio vazduhoplov na repu.

Kada je prošao Indiju, Pakistan i Avganistan MH370 bi mogao nesmetano da sleti na unapred određenu lokaciju, piše entuzijasta.

Pilot u penziji Majk G. Fortjun je, na pitanje da li je to moguće, odgovorio sa "možda"... Dodao je, ipak, da su potrebne izuzetne pilotske veštine kako bi se pronašao drugi avion i da bi se letelo u njegovom repu.

Dag Mos, bivši probni pilot, kaže da ova teorija "zvuči potpuno ludo", ali ne vidi da, ako veliki vojni avioni mogu da lete u formaciji, to nije moguće kod civilnih... On dodaje da je, ipak, najteže od svega naći drugi avion, i to istog tipa, koji leti ka drugom kraju sveta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track