SNIMCI IZ PAKLA: Ovako izgleda mesto na kojem se traga za nestalim boingom!
Foto: Printskrin

Olupine u moru

SNIMCI IZ PAKLA: Ovako izgleda mesto na kojem se traga za nestalim boingom!

Planeta -
Morske struje su ovde snažne i u stanju su da bilo koje plutajuće objekte nose velikom brzinom, što dodatno otežava situaciju spasiocima

Južni deo Indijskog okeana, gde trenutno nekoliko posada vojnih i civilnih aviona i brodova, traga za olupinama nestalog boinga 777 Malezija erlajna, jedno je od najizolovanijih mesta na planeti.

Naseljenih mesta je veoma malo, a vremenski uslovi su toliko nepovoljni, da većina brodova izbegava bilo kakvu plovidbu tim područjem.

Upravo u tom delu Indijskog okeana su sateliti zabeležili moguće olupine boinga, koji je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posade.

Morske struje su ovde snažne i u stanju su da bilo koje plutajuće objekte nose velikom brzinom. Na snimcima potrage koje su objavljene na Jutjubu, vide se talasi, što brodovima koji su krenuli u potragu sigurno ne olakšava zadatak.

Prema poslednjim informacijama, francuski satelit je na području južnog Indijskog okeana snimio predmete koji bi mogli da budu delovi olupine, a mediji prenose da su u pitanju jedna drvena paleta i pojasevi za vezivanje.

Malezijske vlasti su snimke prosledili zvaničnicima u Australiji, koja je trenutno koordinator potrage.

http://www.youtube.com/watch?v=BhduxaGtNJ8
http://www.youtube.com/watch?v=RMv3SZIEJ6Q

(EPK/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track