MOJ OTAC NIJE PILOT-SAMOUBICA: Sin kapetana MH370 poručio da mediji lažu!

Zašto se plasiraju netačne informacije

MOJ OTAC NIJE PILOT-SAMOUBICA: Sin kapetana MH370 poručio da mediji lažu!

Planeta -
Malezijski istražitelji odbacili su mogućnost da je avion imao mehanički kvar i da je otet

Najmlađi sin kapetana Zaharija Ahmada Šaha, Ahmad Set (26) uveren je da njegov otac nije odgovoran za sudbinu leta MH370. Kaže da je njegova porodica do sada ignorisala sve spekulacije medija, ali on je odlučio prekinuti ćutnju.

- Nismo bili toliko bliski jer je često bio na putu, ali razumem ga. Sada samo čekamo potvrdu. Verovaću da su svi poginuli kad mi netko stavi dokaz pred oči - rekao je sin za New Strait Times. Njegova majka Kanum Mustafa Kan, brat Ahmad Idris i sestra Ajša nisu još razgovarali s medijima.

Malezijski činovnici odbacili su mogućnost da je avion imao mehanički kvar i da je otet. Visoki činovnik rekao je za USA Today da istražuju porodicu ne bi li došli do nekih informacija. Pilotov prijatelj otkrio je u sredu da Šah nije bio u stanju da leti jer je saznao da se njegova supruga seli iz zajedničkog doma.

- On je jedan od najboljih pilota, ali uz sve što mu se događalo u privatnom životu mislim da nije bio u stanjuda upravlja avionom - rekao je. Veruje da je odveo avion na poslednju vožnju dok je isprobavao rizične manevre koje je vežbao na kućnom simulatoru leta.

Kurir / New Strait Times / 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja