UKRAJINCI PRIZNALI: Ruska vojska se povlači sa granice!
Foto: Printscreen

Smirivanje

UKRAJINCI PRIZNALI: Ruska vojska se povlači sa granice!

Planeta -
Zvanične potvrde da je reč o povlačenju još nema, ali ruska vojska odlazi, kaže portparol Ministarstva odbrane Ukrajine

KIJEV - Ukrajinsko ministarstvo odbrane danas je saopštilo da je primetilo postepeno povlačenje ruske vojske sa granica, što bi moglo biti rezultat najnovijeg zalaganja SAD da se pronađe diplomatsko rešenje za najveću krizu u odnosima Istoka i Zapada od okončanja hladnog rata.

"Ruske snage se proteklih dana postepeno povlače sa granice", izjavio je portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Oleksij Dmitraškivskij za AFP.

On nije mogao potvrditi koliko je vojnika povučeno, niti koliko njih se još nalazi na granici Rusije i Ukrajine.Zvaničnici SAD i EU proteklog vikenda su izneli procene da se duž istočne granice Ukrajine, na ruskoj strani nalazi između 30.000 i 40.000 vojnika, navodi AFP.

Ilustracija                    Foto Reuters
Ilustracija Foto Reuters

Zvaničnik ukrajinskog ministarstva odbrane kazao je da Kijev nije zvanično obavešten o povlačenju ruskih vojnika i da zato ne zna zašto se povlače.

"To bi moglo biti regularno rotiranje vojnika, a možda je i rezultat rusko-američkih pregovora", kazao je Dmitraškivskij

.Američki državni sekretar Džon Keri juče je u Parizu razgovarao sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim. Oni nisu uspeli da ostvare pomak u rešavanju krize, ali su postigli sporazum o tome da uskoro nastave pregovore.(Kurir/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track