Najnovije vesti

KINEZI OSUĐENI NA SMRT: Otrovali devojčice u vrtiću
Foto: AP

Zbog konkurencije

KINEZI OSUĐENI NA SMRT: Otrovali devojčice u vrtiću

Planeta
Direktor obdaništa je bio iznerviran zbog toga što je konkurentski vrtić imao više upisanih i ubrizgao je otrov za pacove u flašu jogurta

PEKING  - Direktor jednog vrtića u Kini i još jedna osoba osuđeni su na smrt zbog slučaja trovanja usled koga su umrle dve devojčice, javljaju danas kineski državni mediji.

 

Direktor obdaništa je bio iznerviran zbog toga što je konkurentski vrtić imao više upisanih i ubrizgao je otrov za pacove u flašu jogurta. Zatim je od svog saučesnika tražio da stavi jogurt na cestu krajem aprila prošle godine, navodi AP.

 

Dve sestre su umrle kada su popile jogurt koji je sa sveskom i olovkom stavljen u plastičnu kesu i ostavljen na putu za njihovo obdanište u okrugu Pingšan. Sud na severu Kine proglasio je direktora i saučesnika krivim za trovanje i osudio ih na smrtu kaznu.

 

Nije poznato da li će se njih dvojica žaliti na presudu, ali Vrhovni sud mora da preispita sve smrtne kazne pre nego što postanu konačne.U Kini su česti izveštaji o zlostavljanju dece koje vrše rukovodioci obdaništa. Nedavno je u nekoliko vrtića širom Kine otkriveno da se deci daju nedozvoljeni lekovi da bi se povećala stopa prisustvovanja.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...