PANIKA U EVROPI: Ruski avioni nad Škotskom i Holandijom! Englezi i Danci digli avijaciju!
Foto: Ministry Of Defence (United Kingdom) )

Skaj njuz

PANIKA U EVROPI: Ruski avioni nad Škotskom i Holandijom! Englezi i Danci digli avijaciju!

Planeta -
Ruski avioni su se pojavili blizu obale Škotske a odmah potom je izdata uzbuna kako bi se podigli avioni kraljevske avijacije

VELIKA BRITANIJA - Opasno!

Velika Britanija danas je oglasila uzbunu kada su se u blizini Škotske pojavila dva aviona ruske avijacije. Skaj je preneo izjave zvaničnika koji veruju da je reč o ruskom turbo-elisnom avionu "tupoljev TU-95", zvanom "medved" koji je u upotrebi više od 50 godina.

Strani mediji navode da su ruski avioni "zalutali" blizu obala Škotske a da je odmah izdata uzbuna kako bi se podigli avioni kraljevske avijacije.

Britanski avion foto AP
Britanski avion foto AP

Detalji o ovom događaju koji se dogodio danas poslepodne još nisu poznati.

Inače, pre nešto više od godinu dana na Jutjubu se pojavila simulacija u kojoj učestvuju ruski Su-35 i eruofajter "tajfun".

Takođe, borbeni avioni Holandije su, uz pomoć saveznika iz NATO - Britanije i Danske, presreli danas popodne dva ruska ratna aviona koja su ušla u vazdušni prostor Holandije preko Severnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane iz Haga.

Holandsko ministarstvo identifikovalo je ruske avione kao tupoljev TU-95, i navelo da je uputilo dva aviona F-16 iz vazduhoplovne baze Volkel da ih presretnu.

Major holandske vojske naveo je da su angažovani i avioni Britanije i Danske kako bi bili sigurni da će avioni odleteti iz holandskog vazdušnog prostora.

Holandsko ministarstvo je navelo da su se slični incidenti dešavali i ranije, uključujući jedan od 23. marta i drugi od 10. septembra prošle godine.

http://www.youtube.com/watch?v=EqIKLTHiDJA

(Sky News/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track