Nejra Kalkan: Pomoć iz Holandije stiže u Srbiju i Bosnu!
Foto: Facebook

Apel

Nejra Kalkan: Pomoć iz Holandije stiže u Srbiju i Bosnu!

Planeta -
Nekadašnja izbeglica a danas kandidatkinja za Evropski parlament zasukala rukave i u Holandiji organizuje pomoć potopljenom Balkanu, a od tamošnje vlade traži da brzo interveniše i pomogne

Kandidatkinja za Evropski parlament Radničke partije Holadnije (PvdA) Nejra Kalkan uputila je apel holandskoj vladi da pomogne poplavama pogođenim Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

"Hitna pomoć potrebna je u snabdevanju hranom, ćebadima i lekovima", navela je Kalkanova, koja je kao dete izbegla iz Bosne i doselila se u Holandiju.

Upozorivši na dosadašnji crni bilans vodene stihije - više od 30 poginulih u Bosni i Hercegovini i 17 u Srbiji - Nejra Kalakan je podsetila Holanđane da su u prošlosti i sami morali da se bore s vodom i ogromnim poplavama i da imaju iskustvo i stručnost u tome.

"Svaka vrsta pomoći , tako i znanje, više nego ikada su dobrodošli. Uputila sam poziv članu moje partije, ministru spoljnih poslova Holandije Fransu Timermansu, da poduzme mere kako bi Holandija pomogla poplavljenim podrucijima,” izjavila je Kalkanova.

Ona sama učestvuje u akcijama prikupljanja pomoći za potpoljena područja na Balkanu. Ljudi doniraju namirnice i garderobu, a otvoren je i račun za novčanu pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track