TURČINOV PRIZNAO ZAVERU: Obaveštajci me danima lagali da Rusija sprema napad na Ukrajinu!
Foto: Reuters

Politička bomba!

TURČINOV PRIZNAO ZAVERU: Obaveštajci me danima lagali da Rusija sprema napad na Ukrajinu!

Planeta -
Po desetak puta mesečno govorili su mi da će nas Rusija napasti u tri-četiri ujutro, noćima smo zoru dočekivali na komandnim mestima, požalio se predsednik parlamenta Ukrajine, donedavno v. d. predsednika zemlje

KIJEV - Predsednik skupštine Ukrajine i donedavno v. d. predsednika zemlje Aleksandar Turčinov priznao je da su ga ukrajinski obaveštajci stalno lagali kako Rusija hoće da izvrši vojnu invaziju na jugoistok Ukrajine - što se nikada nije desilo.

"Po desetak puta mesečno naše obaveštajne agencije su me informisale da je Rusija već odredila vreme za vojni napad na Ukrajinu - obično oko tri-četiri izjutra. I mi smo sedeli u punoj pripravnosti na komandnom mestu... A ostatak naše vojuske spremao se da zarati s istočnim susedom. Ali do toga nije došlo", izjavio je Aleksandar Turčinov u intervjuu "Novoj eri" koji će biti objavljen sutra, prenosi ruska Pravda.

Ukrajinska armija u martu nije bila spremna za moguću vojnu akciju, tvrdi Turčinov."Ministar odbrane me obavestio da možemo da računam na oko 5.000 ljudi. U celoj Ukrajini", naglasio je Turčinov.

Očekuje se da će ovaj intervju biti prava bomba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track