(VIDEO) LEVINSKI PROGOVORILA: Bila sam najponiženija žena na svetu, zvali su me droljom!
Foto: Printscreen

Prvi intervju za TV

(VIDEO) LEVINSKI PROGOVORILA: Bila sam najponiženija žena na svetu, zvali su me droljom!

Planeta -
Do tog dana nisam imala pojma šta znači takvo poniženje, kazala je bivša pripravnica Bele kuće koja je imala aferu sa Bilom Klintonom

NJUJORK - Monika Levinski, bivša pripravnica Bele kuće zbog čije afere sa Bilom Klintonom 90-ih godina on zamalo nije ostao bez te funkcije, izjavila je da se posle svega osećala kao "najponiženija žena na svetu". "Bila sam najponiženija žena na svetu", rekla je ona u prvom TV intervjuu posle 10 godina, koji će u nedelju biti emitovan u okviru dokumentarca na "Nešenel džiografiku" naslovljenom "Devedesete: poslednja velika decenija?"

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE

Deo intervjua Monike Levinski, koja je posle afere sa Klintonom postala stalni predmet ismevanja komičara koji su imali šou programe u kasne sate, emitovan je danas u emisiji "Today" (Danas) na televiziji NBC. "Nazivali su me glupačom, droljom, namigušom, blesavušom i izvlačili sve iz konteksta. To je bilo iscrpljujuće", rekla je ona.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Zbog afere sa njom Predstavnički dom je 1999. godine glasao o poverenju Klintonu. Senat ga je oslobodio optužbe i Klinton je 2001. regularno priveo kraju drugi mandat, podseća Rojters.Levinski se u intervjuu za "Nešenel džiografik" seća onog dana 1998. godine kada je specijalni tužilac Kenet Star objavio izveštaj o tom skandalu, u kome su se nalazili živopisni detalji o njenoj aferi sa Klintonom, kao jednog od najgorih dana u svom životu.

"Do tog dana nisam imala pojma šta znači takvo poniženje", kazala je bivša pripravnica Bele kuće. Ona je posle tog skandala uglavnom zaboravljena, ali se njeno ime ponovo pojavilo u februaru u jednoj političkoj debati kada je citiran deo jednog teksta bivše prve dame i glavnog kandidata Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton koja je za nju napisala da je "narcisoidna lujka".

Levinski je prošlog meseca prekinula dugotrajno ćutanje u jednom tekstu magazina "Veniti fer" u kome je rekla da veoma žali zbog onoga što se dogodilo i da je "rešena da njena priča dobije drugačiji kraj". Senator iz Kentakija Rend Pol, koji će verovatno biti republikanski predsednički kandidat, optužio je demokrate za "licemerje" zbog toga što tvrde da podržavaju prava žena, a oprostili su Bilu Klintonu "predatorsko" ponašanje prema Moniki Levinski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja