PODACI GOVORE: Crna kutija MH 17 ne ukazuje na vanrednu situaciju
Foto: Rojters

Istraga

PODACI GOVORE: Crna kutija MH 17 ne ukazuje na vanrednu situaciju

Planeta -
Poslednji registrovani razgovor u pilotskoj kabini bio razgovor posade sa kopnenim službama kontrole leta i da u onome što se čulo "nije bilo ničeg neobičnog", navode malezijski mediji

KUALA LUMPUR/HAG - Preliminarni podaci dobijeni dešifrovanjem "crne kutije" srušenog putničkog aviona "boing-777" malezijske aviokompanije pokazuju da tokom leta "nije bilo vanredne situacije", piše danas malezijski Nju sandej tajms.

Taj dnevnik, pozivajući se na izvor u grupi međunarodnih eksperata koji istražuju uzroke tragedije, navodi da je poslednji registrovani razgovor u pilotskoj kabini bio razgovor posade sa kopnenim službama kontrole leta i da u onome što se čulo "nije bilo ničeg neobičnog".

"Do sada je utvrđeno da poslednji glas koji se čuje nije bio pilotov", rekao je taj izvor ne navodeći druge detalje istrage.

Prema podacima malezijskog lista, sledeće sedmice mogli bi biti obnarodovani neki preliminarni detalji o padu aviona. Navodi se i da nije poznato da li su međunarodni eksperti dobili od ukrajinske strane snimak razgovora dispečera sa srušenim avionom.

Avion "Malezija erlajnza" (Malaysia Airlines) koji je leteo iz Amsterdama do Kuala Lumpura, srušio se 17. jula u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine.Poginulo je svih 298 putnika i članova posade. Istražitelji razmatraju nekoliko verzija te nesreće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track