OPASNO: Bujice nanele više mina nego u majskim poplavama!
Foto: AP

U Banjaluci ručne bombe

OPASNO: Bujice nanele više mina nego u majskim poplavama!

Planeta -
Deminerski tim Civilne zaštite trenutno je angažovan na uklanjanju minsko eksplozivnih sredstava koja su se pojavila u nekoliko opština, od Bosanskog Novog/Novog Grada, Kozarske Dubice, Gradiške, Podragadaca, do Laktaša.I u Doboju, kao i u opštini Trnovo, deminerski timovi izašli su na teren po zahtevima građana

BANJA LUKA - Bujične poplave, koje su u protekla dva dana pogodile nekoliko opština u Republici Srpskoj, nanele su veću količinu neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava nego tokom majskih poplava.

Civilnoj zaštiti RS je upućeno 10-ak zahteva iz više opština kako bi njihovi deminerski timovi uklonili minsko-eksplozivna sredstva, kaže kontrolor u Upravi Civilne zaštite RS Vidosav Pejić.

"Jutros smo u dve ulice u Banjaluci imali dva zadatka uklanjanja ručnih bombi, koje su nekada građani odbacili u potoke, a sada ih je voda donela", rekao je Pejić.

Deminerski tim Civilne zaštite trenutno je angažovan na uklanjanju minsko eksplozivnih sredstava koja su se pojavila u nekoliko opština, od Bosanskog Novog/Novog Grada, Kozarske Dubice, Gradiške, Podragadaca, do Laktaša.I u Doboju, kao i u opštini Trnovo, deminerski timovi izašli su na teren po zahtevima građana.

Potvrdivši za agenciju Fena da je povećan broj zahteva za uklanjanje neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava, iz Civilnog štaba je upozoreno stanovništvo da obrate pažnju prilikom uklanjanja mulja, peska i drugih bujičnih nanosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track