OKRENULI JOJ LEĐA: Turčinov i Jacenjuk napustili partiju Timošenkove
Foto: AP

Promene u Ukrajini

OKRENULI JOJ LEĐA: Turčinov i Jacenjuk napustili partiju Timošenkove

Planeta -
Mada smo udaljeni u političkim stavovima, to ne znači da postoji konflikt, prokomentarisao taj potez ministar unutrašnjh poslova Arsen Avakov

KIJEV - Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk i predsednik parlamenta Aleksandar Turčinov napustili su partiju Batkivščina (Domovina), koju vodi bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici.

"Mada smo udaljeni u političkim stavovima, to ne znači da postoji konflikt", napisao je ministar unutrašnjh poslova Arsen Avakov na svojoj Fejsbuk stranici u veoma dugačkom komentaru odlaska Jacenjuka i Turčinova iz partije, prenosi Itar-Tass.

"Imam prijatelje u Batkivščini. Imam mnogo toga zajednočkog sa tim ljudima i nadam se mnogim dobrim stvarima u budućnosti", napisao je Avakov, koji je, takođe, nekad bio član te partije.

Lokalni analitičari smatraju da odlazak iz partije dvojice zvaničnika ukazuje na njihovu nameru da započnu nezavisnu političku igru i da se distanciraju od Timošenkove tokom izborne kampanje, navela je ruska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track