Nacisti ubijaju po Francuskoj!

Najveća potraga dosad

Nacisti ubijaju po Francuskoj!

Planeta -
Sumnja se da su trojica Francuza, izbačena iz vojske zbog nacističkih stavova, upucala Jevreje i trojicu kolega vojnika

TULUZ - Osveta odbačenih esktremista!Trojica bivših francuskih vojnika koji su zbog neonacističkih stavova 2008. izbačeni iz oružanih snaga te zemlje glavni su osumnjičeni za ubistvo troje jevrejske dece i rabina u Tuluzu, ali i za likvidacije trojice vojnika imigranata, u proteklih desetak dana. U maskaru ispred jevrejske škole ubijeni su francusko-izraelski građani - Džonatan Sendler (30) i njegovi sinovi Arije od pet i Gabrijel od četiri meseca, kao i sedmogodišnja devojčica Mirijam Monsonego.

Sahrana u Izraelu

Minutom ćutanja sve škole u Francuskoj juče su se oprostile od nedužnih žrtava, a veče pre toga hiljade ljudi izašlo je na ulice Pariza i odalo počast ubijenima u napadima. Tela stradalih ispred jevrejske škole juče su prebačena u Izrael, gde će biti sahranjena.

Prema prvim informacijama, oni su čak bili u istoj jedinici kao i vojnici ubijeni 15. marta u Montabanu. Policija je povezala napad na jevrejsku školu i pucnjave na vojnike jer je ubica koristio isti pištolj kalibra devet milimetara i isti crni skuter. Juče su se pojavili svedoci koji tvrde da je ubica ispred jevrejske škole oko vrata imao kameru kojom je snimao svoj krvavi pir.

To je potvrdio i francuski ministar unutrašnjih poslova Klod Gean.- Svedok je video da je ubica na grudima nosio aparat za snimanje, ali ne znam da li je sve snimio - rekao je ministar. On je naveo da je ubica veoma hladnokrvan, odlučan, surov i da ima samokontrolu.

Prema njegovim rečima, video-snimak je napravljen ili da bi se gledao ili da bi se postavio na internet. Francuska policija pretraživala je juče internet, ali zasad nije pronađen nikakav trag. Potraga za trojicom padobranaca jedna je od najvećih u istoriji Francuske, a predsednik Nikola Sarkozi je na jugozapadu zemlje proglasio najviši stepen pripravnosti zbog terorizma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja