STEJT DEPARTMENT: Uspešno se održava prekid vatre u Ukrajini

Dobre vesti

STEJT DEPARTMENT: Uspešno se održava prekid vatre u Ukrajini

Planeta -
SAD nastaviti da prate situaciju na istoku Ukrajine. Amerikanci su spremni da uvedu dodatne sankcije Rusiji, ali će odluka o tome zavisiti od situacije na terenu u narednih nekoliko dana, kaže portparolka Meri Harf

VAŠINGTON - Prekid vatre između Kijeva i proruskih snaga, dogovoren u petak, uspešno se održava, mada ima informacija o minobacačkim napadima i sporadičnom puškaranju u nekim oblastima, na primer oko donjeckog aerodroma i u Lugansku, saopštila je danas portparolka Stejt departmenta Meri Harf.

Ona je istakla da će SAD nastaviti da prate situaciju na istoku Ukrajine. Amerikanci su spremni da uvedu dodatne sankcije Rusiji, ali će odluka o tome "zavisiti od situacije na terenu u narednih nekoliko dana", napominje Harfova, a prenosi AFP.

Ona je naglasila kako SAD blisko sarađuju sa EU na tome da "istovremeno prodube i prošire sankcije ruskom finansijskom, energetskom i odbrambenom sektoru".

Upitana da prokomerntariše preliminarni izveštaj o obaranju malezijskog aviona iznad Ukrajine u julu, Harfova je rekla kako Rusija još uvek treba "da odgovori na mnoga pitanja", kao na primer o mogućem korišćenju njene opreme i uključenosti "separatista" u događaje koji su doveli do rušenja malezijskog aviona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track