Žipe: Merahovom ocu bolje da ćuti

Žipe: Merahovom ocu bolje da ćuti

Planeta -
Da sam ja otac takvog monstruma, ćutao bih u svojoj sramoti, rekao šef diplomatije
PARIZ - Otac Muhameda Meraha, islamiste koji je u nizu napada ubio sedmoro ljudi na jugozapadu Francuske, trebalo bi da ćuti u svojoj sramoti, a ne da preti tužbom zbog smrti svog sina koga je ubila policija, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Alen Žipe.
"Da sam ja otac takvog monstruma, ćutao bih u svojoj sramoti", rekao je Žipe francuskom radiju Klasik, a preneo AFP.
Visoki savetnik predsednika Nikole Sarkozija, Anri Geno, takođe je kritikovao pretnju Muhamedovog oca, Benalela Meraha, da će podneti tužbu protiv francuskih vlasti zbog toga što je njegov sin ubijen umesto da ga je policija ostavila u životu.
"To je njegovo pravo, ali samo jedna reč mi pada na pamet: nepristojnost", rekao je Geno radiju Frans kultur, podsećajući da je sin tog čoveka bio monstrum koji je počinio hladnokrvna ubistva.
Muhamed Merah (23), francuski državljanin alžirskog porekla, ubijen je u četvrtak hicem iz policijskog snajpera kada je skočio kroz prozor svog stana u Tuluzu, u kojem se prethodno zabarikadirao pod 32-časovnom opsadom policije, podseća francuska agencija.
"Francuska je velika zemlja koja je imala načina da održi mog sina u životu. Mogli su da ga onesposobe suzavcem i da ga tako uhapse, ali su se opredelili da ga ubiju", rekao je Benalel Merah.
Muhamed Merah je 19. marta ubio rabina i troje dece ispred jevrejske škole u Tuluzu, a nekoliko dana pre toga, u još dva napada, ubio je tri francuska vojnika u istom delu Francuske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track