NIJE PRVI APRIL: Hrvati poklanjaju oružje Amerikancima za borbu protiv terorizma!
Foto: Beta

Ministarka Pusić se pohvalila

NIJE PRVI APRIL: Hrvati poklanjaju oružje Amerikancima za borbu protiv terorizma!

Planeta -
Naši američki partneri zatražili su od hrvatske vlade da se oružje koje je Zagreb odlučio da donira američkoj strani koristi za borbu protiv Islamske države i time doprinosimo borbi protiv terorizma, izjavila je Pusićeva

ZAGREB, NJUJORK - Oružje koje je hrvatska vlada odlučila da donira Sjedinjenim Američkim Državama biće upotrebljeno za borbu protiv pripadnika Islamske države čime Hrvatska doprinosi borbi protiv terorizma, izjavila je danas u Njujorku hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić.

"Naši američki partneri zatražili su od hrvatske vlade da se oružje koje je Zagreb odlučio da donira američkoj strani koristi za borbu protiv Islamske države ... i time doprinosimo borbi protiv terorizma", izjavila je Pusićeva hrvatskim novinarima, prenela je Hina.

Hrvatski premijer Zoran Milanović je u avgustu rekao da je vlada odlučila da pokloni SAD oružje iz zaliha Hrvatske vojske, kao i da je i ranije viškove oružja slala Amerikancima.

Pusićeva, koja zajedno sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem učestvuje na 69. zasedanju Generalne skupštine UN, dala je ovu izjavu nakon današnjih sastanaka i govora američkog predsednika Baraka Obame o kriznim žarištima u svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja